Skip to main content

Sokong bawa rebah

Warga china yang tidak dapat dikesan setelah menyusup masuk ke dalam negara masih lagi tidak mendapat perhatian dari pihak berkuasa.

Setiap penggal pru pengundi kaum cina semakin ramai yang mendaftar untuk mengundi.

Pada tahun 2008 jumlah pengundi pakatan harapan melebihi pengundi barisan nasional dan BN masih menang kerana kelebihan kerusi parlimen.

Pada 2013 BN jatuh dan PH menang dengan kelebihan kerusi dan kelebihan jumlah pengundi.

Rata rata kaum cina hanya mempunyai 2 orang anak berbanding orang melayu yang rata mempunyai 3 ke 5 orang anak, namun peningkatan pengundi cina meningkat secara drastik.

Ini bukanlah kerana faktor kesedaran  untuk mendaftar pengundi tetapi kerana terdapatnya lambakan pengundi.

Diharap pihak berkuasa seperti spr dapat membuat kemaskini daftar pengundi dan membuat pemeriksaan samada benar mereka adalah rakyat malaysia yang lahir didalam negara ini.

Kita tidak mahu orang luar menentukan siapa yang menjadi kerajaan didalam negara ini.

Mereka yang menyokong dap sudah pasti mempunyai sebab musabab mereka yang tersendiri.

Manakala kita yang tidak menyokong juga mempunyai sebab kita yang tersendiri.

Takkan lah kita mahu menyokong orang yang begitu benci kepada kita?

Semasa BN memerintah dulu kita sudah memberitahu mereka berkenaan lambakan pengundi cina namun pemimpin BN terlalu sayang kepada mca dan agak takut mca berkecil hati sekiranya kita asyik mengganggu pengundi cina.

Sekarang PH juga agak malu malu untuk membuat pemeriksaan keatas pengundi cina yang tidak tahu berbahasa melayu itu.

Nampaknya kaum cina sudah menjadi bangsa kelas pertama yang tidak boleh disentuh walaupun mereka melakukan jenayah dan penipuan.

Nak marah Dap beria ria pun tak boleh juga kerana sewaktu kerajaan melayu memerintah, mereka terlalu bagi ruang kepada parti tersebut untuk berleluasa.

Malah ada kejadian dimana ahli dap mendapat kontrak untuk menjadi supplier alat tulis di pejabat umno.
Nasihat saya kepada pemimpin melayu.

Ayam sabung jangan dicabut taji nya, esok nak berlaga tinggal paruh.

Dulu sewaktu Tun mahu menyertai pakatan harapan kita sangkakan Tun mampu untuk menyamak dap tapi nampaknya semakin tebal pula tanah yang perlu digunakan.

Tun nampaknya hanya mampu bertahan sahaja... 

Kita tidak nampak selepas ini siapakah yang mampu untuk menggerakkan perjuangan ini ke hadapan...

Saya merasakan Tun adalah benteng terakhir orang melayu...

Yang ada disekeliling Tun  pula nampaknya seperti sokong bawa rebah saja...

Comments

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi