Skip to main content

Kem Azmin-Hisham-Mukhriz?

Antara kesilapan anwar ialah apabila beliau mengatakan akan reshuffle kabinet apabila menjadi perdana menteri.

Kenyataan begini membuatkan menteri yang tak perform sudah dapat merasakan bahawa mereka akan tercicir dari jawatan apabila anwar menjawat jawatan itu nanti.

Maka jalan terbaik ialah mereka mahu mengekalkan Tun sehingga tempoh matang penggal.

Tapi sekiranya anwar kata mahu mengekalkan jawatan mereka, kemungkinan besar mereka tak hiraukan seandainya sesiapa yang mahu menjatuhkan Tun.

Ada sedikit kepelikan berkenaan orang orang bersatu ini.

Dengan umno dorang gaduh, dengan pkr dorang gaduh, dengan dap dorang gaduh, dengan pas dorang gaduh dan yang paling hebat ialah sesama sendiri pun dorang gaduh.

Didalam satu group politik disebelah kerajaan heboh membincangkan  berkenaan Azmin berpakat dengan Hishamudin untuk menjadi kerajaan campuran pintu belakang.

Dalam masa yang sama Azmin juga dikatakan berpakat dengan Mukhriz untuk melorongkan Mukhriz menjadi Timbalan Perdana Menteri didalam kerajaan campuran itu nanti.

Menawarkan Mukhriz menjadi timbalan perdana menteri mungkin satu umpan untuk mendapatkan restu Perdana menteri untuk melepaskan jawatan kepada siapa..???

Ada satu tips berkenaan politik negara yang perlu pertimbangkan juga dalam membahaskan isu kerajaan campuran yang mahu di wujudkan oleh kem Azmin-Hisham-Mukhriz.

Tipsnya ialah berkenaan kenyataan Zaim Zainudin yang mahukan rakyat memberi peluang kepada kerajaan Pakatan Harapan selama 6 bulan lagi untuk menyelesaikan masalah ekonomi dan sekiranya kerajaan gagal maka rakyat boleh menukar kerajaan.

Sebenarnya kenyataan ini agak pelik kerana ada menggunakan angka 6 bulan.

Adakah ini bermakna 6 bulan lagi akan diadakan satu pilihanraya?

Sekiranya benar wujudnya satu kempen kerajaan campuran sudah pasti selepas itu berlaku sekali rebutan jawatan untuk duduk di kerusi Perdana Menteri.

Saya sarankan kalau boleh berpakat lah elok elok. Jangan sebelum dapat elok berpakat tetapi selepas berpakat bercakaran lagi seperti sekarang.

Janganlah membuang masa rakyat yang masih lagi menunggu dan mengharap agar kemelut politik dapat diselesaikan secepat mungkin.

Comments

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi