Skip to main content

Bagi mereka teguran rakyat diibaratkan sebagai nyamuk

Pengikut Dajjal tu pun manusia juga. Sudah tentulah berlaku juga gaduh sesama sendiri apabila melibatkan pangkat dan kuasa.

Dunia ini hanya menerima orang yang paling kuat untuk menjadi ketua.

Sekarang adalah battle of the Three Kingdom.

Siapa yang paling kuat dialah raja...

Ada yang mahu menonjolkan keakrabannya dengan dajjal apabila membuat lambang dajjal sebagai logo parti mereka.

Namun ia bukanlah penentu kepada kelunakan orang kanan dajjal untuk meletakkan mereka sebagai pemimpin negara dengan mudah.

Hanya pemimpin yang membuktikan mereka adalah musuh tegar Islam sahaja yang akan diangkat sebagai pemimpin.

Rata rata manusia dalam dunia ini cuba menonjolkan mereka adalah musuh islam, tidak ketinggalan juga terdapat ramainya melayu professional dan politician melayu yang dengan pantasnya menghentam Islam sebaik saja timbul isu yang melibatkan Islam.

Ianya terlalu terang dan nyata, cuma manusia yang berhati gelap tidak nampak akan cahaya yang sedang menyuluh kebenaran.

Orang melayu ramai yang berhati kurang baik. Mereka bukan saja akan berasa marah apabila orang lain lebih berjaya daripada mereka.

Malah mereka akan marah juga apabila melihat orang lain bercakap pasal kebaikan Islam.

Hati mereka terasa ditusuk tusuk dengan besi tajam apabila melihat orang lain mengamalkan Islam dan bercakap hal kebenaran akan agama Islam.

Mereka ini seolah olah menyimpan dendam kesumat terhadap orang melayu Islam. 

Kalau boleh mereka mahu semua orang melayu masuk ke dalam neraka bersama sama mereka.

Kengkadang hairan juga dengan sifat mereka ini. Mereka ni melayu ke syaitan?

Kalau mereka syaitan memang agak logik juga kalau begitu marahkan kepada manusia kerana syaitan memang bersumpah untuk menyesatkan manusia kerana iri hati kepada nabi adam suatu masa dahulu.

Dunia politik sebenarnya tak lebih dan tak kurang hebatnya dengan dunia perfileman.

Dunia politik dipenuhi dengan ahli politik yang perbagai watak. Watak watak tersebut dilakonkan kembali mengikut kesesuaian jiwa ahli politik tersebut.

Kadangkala apabila ada ahli politik yang tidak mahu mengikut skrip yang disediakan oleh pengarah akan di seju bekukan dan tidak akan berlakon lagi di filem yang lain.

Sebagai pelakon mereka perlu benar benar menjiwai watak. Kalau membawa watak sebagai seorang pejuang Islam maka mereka perlu benar benar nampak sebagai seorang pejuang.

Namun begitu lakonan tetap lakonan. Apabila habis saja berlakon mereka akan kembali ke sifat asal mereka.

Kalau takut dilambung bau jangan berumah di tepi kumbahan.
Begitulah pepatah orang politik sekarang ini.

Mereka sudah tidak peduli akan integriti ataupun amanah dalam memegang tanggungjawab sebagai pemimpin masyarakat.

Bagi mereka kritikan atau teguran rakyat diibaratkan sebagai nyamuk yang merunsingkan dalam masa yang singkat saja.

Mereka menekup telinga mereka dengan tangan agar tidak mendengar bunyi yang membingitkan telinga mereka.

Comments

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat