Skip to main content

Kenapa dan mengapa?

Yang sebenarnya kaum kaum lain tak perlu membuat terlalu banyak permintaan kepada kerajaan kerana kami orang melayu juga mempunyai terlalu banyak permintaan yang belum ditunaikan oleh kerajaan semenjak merdeka lagi.

Dari dulu sampai la skarang permintaan kami masih belum ditunaikan maka pastinya kami akan berkecil hati sekiranya permintaan tetamu   yang tidak diundang ini dilayan pula.

Dulu mereka pernah berarak angkat penyapu sebagai simbol mahu menghalau kita, kemudian mereka kata kita pendatang, skarang mereka mahu halau saudara se islam kita yang berdakwah....

Agak agak mereka ada niat tak untuk betul betul menghalau kita dari tanahair ini...?

Melayu liberal mungkin berasa selamat sebab mereka bersahabat baik dengan puak kafir ini tetapi muslim sejati nampak gerak geri mereka amat mencurigakan dan merbahaya.

Mana mana pemimpin negara pun akan mengalihkan isu kelemahan dan kegagalan pentadbiran mereka kepada isu lain yang boleh menjadi besar. Pilihan Isu besar biasanya ialah agama dan perkauman.

Ini juga berlaku di negara india dan china. Kerajaan mereka sebenarnya gagal untuk menyelesaikan masalah rakyat mereka yang mengalami kebuluran dan negara mengalami masalah bencana alam.

Untuk tidak dijatuhkan dengan kebangkitan rakyat diatas kegagalan mereka maka mereka mengalihkan isu kepada isu agama.

Namun begitu melihat kepada bencana alam yang mereka sedang hadapi ini rasanya negara mereka akan disapu bersih oleh bencana tersebut.

Penduduk islam disana sewajarnya berpindah kerana negara mereka bakal musnah akibat bencana alam.

Negara kita masih belum teruji dengan bencana alam yang berskala besar. Ujian yang diturunkan masih lagi diperingkat geli geli sahaja.

Namun begitu ada yang mengatakan bencana itu sedang on the way dalam bentuk kemarau.

Kemarau dan cuaca panas telah mula menyinggah di negara negara lain. Ribuan  nyawa telah mati dan tumbuh tumbuhan juga tidak lagi mekar disana.

Cuma sahaja berita tersebut tidak sampai kepada kita kerana mungkin kerajaan tidak mahu kita panik dan membiarkan kita lali dengan permainan dan hiburan yang amat kita gemari yakni masalah perkauman.

Kalau difikir fikirkan dengan akal yang waras sebenarnya amat mudah bagi sebuah kerajaan yang mempunyai kuasa tentera dan polis untuk menghalang isu perkauman dan agama dari merebak.

Mereka hanya perlu tegas tapi kenapa mereka seolah olah membiarkan sahaja rakyat didalam negara ini riuh rendah dan  terus lali dengan permainan ini?

Ada sesuatu yang tidak kena dalam perkara ini dan pastinya ia bersebab dan sebabnya mungkin adalah lebih besar dari menjadikan negara ini aman damai...

Comments

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat