Skip to main content

PM Yang Disayangi Majoriti Orang Melayu

PERDANA MENTERI PERMATA NEGARA

Bermulanya era kerajaan ph, rakyat sangat mengharapkan "satu sinar baru". 

Tapi apa yang diharapkan tidak kunjung tiba. malah kenyataan awal yang keluar ialah.

1. kerajaan tiada wang
2. sukar membaiki kesilapan kerajaan lama (diulang-ulang)
3. manifesto bukan kitab suci
4. rakyat jangan bersikap malas dan harapkan bantuan kerajaan.
5. e-wallet rm30
6. negara mahu muflis
7. kewangan negara hanya 450 juta dalam 5 bulan


Dan macam-macam lagi alasan supaya rakyat menyumbang derma.

Tiba-tiba kerajaan ph dirosakkan oleh ph sendiri.
Perebutan jawatan pm, pm letak jawatan, pm interim seminggu dan akhirnya agong melantik pm baru.
muncullah kerajaan baru.

Muhyidin diangkat menjadi pm. 
di kala musibah melanda negara.
di kala rakyat menjangka negara tiada kewangan kerana lakonan ph.
di kala saham jatuh. 
di kala banyak aset negara telah dijual.
umpama jerat dan umpan bagi dia. 

kerajaan ini sering diprovok dengan statement 
kerajaan tiada manifesto. 
kerajaan pintu belakang.
kerajaan tebuk atap. 
tapi hanya dalam beberapa hari saja kerajaan ini berdiri beberapa perkara yang tidak dijangka berlaku.

1. pm sekali-kali tidak keluarkan statement yang membuat rakyat gusar walau disepit oleh masalah covid19.

2. kerajaan yang dikatakan tiada wang telah membantu sebilangan rakyat yang memerlukan. sehinggakan rakyat pula yang naik bimbang dan kasihan dengan tindakan kerajaan ini. 

3. sikap prihatin pm dan jentera kerajaan sangat jelas dan terbukti dari segi ketegasan melakukan amanat menjaga keselamatan rakyat dari covid19.

4. selama mendepani isu covid19, pm sama sekali tidak menyentuh isu politik dan masalah yang sedang berlaku sebab pm tahu bukan masanya untuk mempersoalkannya.

5. harga minyak beberapa kali diturunkan walaupun ada yang mengejek "tindakan yang tidak masuk akal" kerana rakyat dalam pkp.

6. semua pihak diperhatikan agar sikap "win-win situation berlaku". perihal pinjaman, hutang dan sebagainya diteliti solusi yang terbaik walau tidak semuanya berpuas hati tapi terbukti adanya tindakan yang baik dilakukan. 

7. pilihan menteri-menterinya adalah tepat yang saling membantu dan dapat menjalankan amanah.

Walau tiada manifesto tapi nampak hasil. Walau dikecam dari pintu belakang tapi berjaya memikul rintihan rakyat.

Walau baru 2 bulan namum lebih baik dari pemerintahan ph 22 bulan.
itulah pm dikata permata. 

Punya pengalaman yang sangat luas. 
sentiasa merendah diri.

Sentiasa tersenyum.

Santai bila bicara. 

Meminta maaf bila perlu.
beliau membawa malaysia di dalam pentadbiran yang tenang dan baik.

Jangan sesekali menolak permata negara.

MAHA HEBAT percaturan ALLAH
sebagai hambaNYA berjalanlah dengan kebenaran kerana setiap daripada ALLAH itu adalah yang terbaik.

Takbir!
ALLAHUAKBAR!
WA LILLAHIL HAMD


Comments

  1. Melayu bodoh jer yg sayang pm tebuk atap

    ReplyDelete
  2. Ahli parlimen Dapat ghanimah glc Mcm mana tuan

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat