Skip to main content

Siapakah Bakal TPM Anwar?

Kalau melihat kepada hiruk pikuk politik hari ini saya menjangkakan hanya satu jawapan sahaja punca kepada kemelut yang berlaku ini.

Anwar sudah tidak sabar mahu menjadi PM dan Tun pula cuba melambatkan penyerahan tersebut.

Anwar mahu menjadi PM tetapi masih tidak mahu menyebut siapakah bakal Timbalan beliau.

Ini agak merunsingkan Tun.

Dalam satu segi Muhyidin cuba menonjolkan dirinya sebagai calon yang sesuai untuk menggantikan Wan Azizah namun Anwar seperti tidak mengambil peduli.

Sewajarnya Anwar melakukan perkara yang sama seperti mana janji untuk meletakkan beliau menjadi PM, beliau juga perlu melakukan satu perjanjian untuk menamakan seseorang sebagai bakal Timbalan beliau.

Namun Anwar mendiamkan hal Timbalan dan hanya memutarkan hal peralihan jawatan Perdana Menteri sahaja.

Ini membuatkan satu tandatanya siapakah calon TPM yang mahu Anwar pilih nanti.

Kita tidak mahu Anwar menjadi salesman pula selepas menjadi PM dengan menjaja jawatan TPM kononnya untuk mengelakkan konflik antara parti parti komponen didalam PH dan akhirnya calon Dap yang menjadi TPM.

Lebih baik Anwar umumkan sekarang siapakah bakal TPM nya agar tiada syak wasangka antara penyokong penyokong pakatan harapan.

Comments

  1. bodoh punya komen nak tanya siapa akan jadi TPM if Anwar jadi PM.
    Settlekan urusan PM dulu la bro ....jgn jadi batu api ...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat