Tuesday, 28 January 2020

BN vs PH

Teringat semasa di zaman pemerintahan umno dahulu...

Ada beberapa sebab orang benci umno...

1. Pada sesetengah orang bukanlah mereka benci kepada najib sangat. Pada asalnya mereka menyampah pada orang keliling najib seperti ketua ketua bahgian dan menteri dan menteri besar.

Apabila orang keiling yang dibenci itu hari hari berselfie dengan najib dan memuji muji najib maka orang pun jadi meluat dengan najib sekali.

2. Ada pula segelintir yang memang meluat dengan najib. Tetapi apabila ada orang yang dok bodek najib dan hari hari memuji najib maka tak pasal pasal orang itupun dibenci oleh masyarakat.

Maka pemimpin parti dan orang parti ditolak majoriti rakyat.

Moralnya ialah...

Kita ni bukannya semua orang suka. Maka elakkan lah hari hari mencanang nama pemimpin kita kerana takut disebabkan orang meluat dengan kita maka tak pasal pasal orang jadi meluat dengan pemimpin kita sekali.

Perkara seperti ni boleh menjadi over kill kepada parti secara tak langsung.

Agak pelik juga kenapa parti pemerintah tidak mahu belajar dari kejatuhan kerajaan BN dulu...

Agaknya bila wap kuasa dah naik kepala begitulah jadinya...

Apa yang kita benci dahulu kita pula yang buat bila berkuasa...

1 comment:

  1. C n P dari Laman Reformasi oleh wfauzdin.blogspot.com pro DSAI ...


    Selain itu peralihan kuasa itu juga demi membuka era dan dimensi baru Malaysia di mata dunia dengan ketuanya dipimpin oleh tokoh baharu dan bukannya oleh tokoh yang 'dikitar semula'.. aawwdduuhh...kikiki.!!

    Hakikat yang perlu difahami umum, dan juga oleh Dr Mahathir sendiri, beliau adalah PM yang 'dikitar semua'...aucchh..!!

    BULAN JANUARY PON BERLALU PERGI
    FEBRUARY PULAK MUNCUL KEMBALI
    ALJUBORI@GANGS DAH BRING IT ON KINI
    MAMAK KUTTY ONN KA TAK ONN NIH..!?

    Dari satu sudut, kualiti PM Malaysia ini adalah orang yang diperbuat dari 'bahan sama' ..aawwuuww ooucch..!! yang mana tidak banyak mempunyai perbezaan dengan PM sebelum ini, Dr Mahathir@fossil purba..!!

    Tidak perlu 'dipakai atau dicat dengan apa-apa warna'..ishh..ishh..aauuchh.!! kepada Dr Mahathir ia tetap hakikat atau tokoh sama. Lantaran orang menanti kemunculan dan juga penanganan oleh seorang perdana menteri yang 'fresh'...aawwwuu!! Orang mahu melihat dan menanti apakah perubahan dan pembaharuan yang bakal dilakukan oleh Anwar.


    Aaaauucchhhh..!! ko rase...dah bring it on ke atau tak tuhhh...!!??

    BRING IT ON PLAK KATA MACAI KUTTY
    ALJUBORI VS ATOK RENTA JADI KA TAK NI.?
    KITA ORANG ONN AJER TUNGGU MASA KINI
    ONN NAK TEPUK SAMBIL TAMBAH POP CORN LAGI


    kikikikokoiki..

    MEMASING ACAH POWER ATOK & ALJUBORI
    ONN KA TAK ONN MACAI PANAS TAK HENTI
    KAMI ONN JER NAK TEPUK SE KUAT HATI
    MENANG JDI ARANG KALAH JDI ABU YER NNNTI..!!!

    kikikikiki...

    Macai aljubori dah bring it on... atok jer acah acah power nak on ke tak on ..tapi nnpk gaye macam tak on pun...kikiki..!!

    kita orang nak onn kasi tepuk ajerr nihh...


    kikikikiki...!

    FORMULAACAHPOWER = HAAH TEPUK + BMF

    ReplyDelete