Skip to main content

China Terus Menyerang

3 dari 8 pelancong China sah ‘virus Wuhan’. Kini di wad isolasi Hospital Sg Buloh.

Sungai Buloh 25 Jan: Menteri Kesihatan, Dr Dzul hari ini mengesahkan 3 dari 8 pelancong China yang menetap di satu hotel di Johor positif  novel coronavirus import atau lebih dikenali sebagai virus Wuhan.

Tiga yang sah positif itu kini diasingkan di wad isolasi Hospital Sungai Buloh bersama seorang lagi ahli keluarga yang ingin menemani mereka.

Untuk rekod, pelancong China ini ada hubungan rapat (close contact) dengan pesakit sah positif yang kini di hospital Singapura yang sebelum itu berlepas dari  Guangzhou ke Singapura.

Seorang merupakan isteri kepada pesakit yang kini dirawat di hospital Singapura tersebut manakala dua lagi merupakan cucu beliau.

Dari Singapura, mereka singgah ke Johor untuk melancong.

Comments

 1. bala kekejaman ughyur sudah sampai ke Malaysia sbb mudah mujahit puji kem pemulihan rakyat ughyur .... semua merasa skg ni...
  tahniah pH tahniah atok bodoh

  ReplyDelete
 2. Eloklah KERA jaan haramkan kemasukan orang2 China diatas apa tujuan sekali pun SEBELUM KEADAAN MENJADI TIDAK TERKAWAL!

  Rakyat bukannya kaya sangat untuk membeli ubat2an yang mahal2 atau untuk mengulangi hospital2 yang memerlukan kos pengangkutan yang sangat tinggi!

  SUSAH SANGAT KE?

  ReplyDelete
 3. DAH SERIUS SANGAT NI?

  Selsema Babi yang ada vaksin pun susah nak kawal terkemut2 inikan pula penyakit yang membawa MAUT yang belum lagi ada vaksin... ishh..ishh.. SEREMMMMMM!!!!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat