Wednesday, 25 December 2019

Kerajaan Akhir Zaman

Bila pemimpin berebut jawatan dan kuasa, mulalah mereka mengheret rakyat untuk menyokong mereka dan menjadikan rakyat sebagai benteng hadapan untuk disyahidkan.

Mujurlah mereka tiada ilmu bercakap dengan haiwan dan jin, kalau tidak teruk juga kita nak berhadapan dengan haiwan dan jin.

Pemimpin Bersatu sedang giat berkempen untuk menonjolkan diri mereka sebagai calon dalam pemilihan tahun hadapan.

Calon yang berjawatan menteri akan bertukar tukar sokongan sesama mereka sambil menjanjikan projek dengan kuasa yang mereka ada.

Pegawai pegawai mereka sedang meronda satu malaysia menjanjikan perbagai projek kepada ketua ketua bahagian.

Ada juga yang mengambil jalan shortcut berhubung dengan menteri besar sahaja.

Ini satu tindakan yang lebih bijak dan menjimatkan wang ringgit.

Daripada bagi duit pada ahli ahli adalah lebih baik bagi projek kepada menteri besar melalui proksi mereka.

Dulu kita dihebohkan dengan politik wang didalam umno apabila berlakunya pemilihan parti.

Perkara ini dapat dihapuskan dalam Bersatu dengan mewujudkan politik projek sesama calon yang berjawatan didalam kerajaan.

Bila kita kata ph tak melakukan apa apa perubahan, mereka pertahankan hujah dengan perbagai bukti bahawa kerajaan ada berbuat sesuatu untuk rakyat.

Tapi apa yang mereka buat sama juga pernah dilakukan oleh kerajaan BN dulu.

Rakyat sebenarnya masih tidak nampak perubahan. Apa yang rakyat nampak cuma perkara pelik...

Macam macam benda pelik yang dilakukan oleh kerajaan yang tidak layak pun untuk dikategorikan sebagai satu perubahan positif untuk negara mahupun untuk kebaikan rakyat.

Bagi mereka, menjatuhkan najib dan menghalang anwar menjadi PM adalah satu jasa yang teramat besar untuk negara yang melayakkan mereka menyamun dan menyalahguna kuasa.

Tak tau la daripada mana mereka belajar fahaman begini...

Nak kata mereka mengguna mazhab yang empat, takde pula dinyatakan begitu didalam kitab kitab besar ulamak tersebut.

Nak kata mereka pakai tareqat, takde pula mereka kuat berzikir...

Mungkin ilmu makrifat mereka sudah sampai ke tahap yang terlalu tinggi agaknya hinggakan gerak langkah mereka menyamai kehendak dajjal tapi niat mereka baik.

Cara mereka untuk mematahkan kritikan rakyat terhadap mereka ialah dengan melemparkan tuduhan bahawa pengkritik adalah penyokong kuat kepada salah laku najib dan kerajaan lama.

Mungkin juga itu sahaja alasan yang mampu mereka berselindung disebalik kerakusan dan kesyaitanan yang sedang mereka lakukan.

Mereka sebenarnya sudah tidak mampu untuk membuktikan mereka baik, cara mereka berhujah hanyalah dengan menunjukkan kejahatan pihak lain bagi menyelindungi kejahatan mereka.

No comments:

Post a comment