Skip to main content

Tegang Anwar dan Azmin tak mungkin kendur

Didalam pkr berlaku satu sindrom dimana kesemua penyokong penyokong anwar mengungkit ungkit jasa mereka.

Masing masing claim merekalah yang banyak jasa kepada anwar.

Malah mereka juga mengungkit pernah dipenjarakan demi anwar.

Namun begitu pengorbanan mereka adalah sia sia selagi tidak berbaik baik dengan keluarga Anwar.

Keluarga amat penting bagi Anwar. Anwar adalah seorang suami dan bapa yang penyayang.

Berkonfron dengan keluarganya beerti berkonfron dengannya.

Namun begitu pkr hampir lupa (walaupun sentiasa menyebut atas nama rakyat) bahawa sokongan rakyatlah yang membuatkan kesemua mereka berada dipersada kuasa.

Tanpa rakyat nasib mereka akan menjadi parti serpihan seperti semangat46, gerakan, hamim, berjasa dan Ppp.

Rakyat juga sudah mula nampak bahawa Anwar adalah seorang fighter yang hebat namun beliau bukanlah seorang pengurus dan pentadbir yang baik.

Seorang pahlawan tidak semestinya mampu mengurus.

Dan seorang pemimpin tidak semestinya mampu berlawan.

Pemimpin diakhir zaman ini hanya pandai mengarah dan bijak bermain kata kata bagi mempengaruhi orang lain untuk mengorbankan diri mereka demi pemimpin.

Pemerhati politik melihat kekuatan Azmin semakin bertambah.  Malah pemimpin Amanah juga dilihat seperti mahu mula condong kepada Azmin seandainya benar benar berlaku perpecahan antara Azmin dan Anwar. 

Sehingga hari ini Azmin dikatakan sudah mula mendapat sokongan sebanyak 33 ahli parlimen didalam PKR. 

Ini membuatkan kem Anwar menjadi panik. 

Disamping kegagalan Anwar untuk menunjukkan surat perjanjian penyerahan jawatan perdana menteri selepas 2 tahun,  Anwar juga dikatakan gagal untuk meletakkan jumlah bilangan kerusi parlimen untuk dipersembahkan kepada Yang dipertuan Agong. 

Kedua dua puak bertelegah memerlukan 112 kerusi parlimen sekiranya berminat untuk menjadi perdana menteri. 

Tun pula hanya bertindak sebagai penentu dan sekaligus menjadi hakim didalam pertelagahan tersebut.

Tun menyatakan akan meletakkan tarikh perletakan jawatan hanya selepas persidangan Apec.

Persidangan apec akan berlangsung pada november tahun 2020.

Dalam tempoh tersebut pastinya penyokong anwar akan menyerang Tun dengan lebih agresif lagi untuk mendesak Tun melepaskan jawatan.

Heboh desas desus di katakan ada 3 orang MP dari Amanah, 3 orang dari parti roket dan 15 orang dari PKR sudah bersetuju untuk menyokong kerajaan pintu belakang...

Dikatakan perdana menteri tidak bertukar cuma Timbalan perdana menteri sahaja yang akan ditukarkan.

Perkara ini disahkan lagi apabila seorang pemimpin sebuah parti tiba tiba membatalkan rancangan untuk ke Turki.

Malah kesemua MP dibawahnya dilarang sama sekali untuk keluar negara bercuti.

Nampaknya tahun ini tak dapat lah MP berseronok bercuti ke luar negara seperti yang lepas lepas.

Comments

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat