Skip to main content

Pemimpin Paria

Umno dilihat semakin hilang cengkamannya keatas orang orang melayu yang kuat fahaman agamanya. Dalam mengatur strategi untuk menarik minat golongan pro agama ini, Najib dilihat amat terdesak dengan melantik Ustaz Kazim yang terkenal sebagai penceramah bebas untuk menjadi Ahli Majlis Tertinggi Umno. Nasib baik lah Ustaz Kazim ini cerdik dan pengalaman abangnya yang pernah menjadi wakil rakyat umno juga dijadikan sandaran untuk memikir sehalus halusnya tektik kotor Najib yang mahu memperalatkan para agamawan.

Dalam rekod umno, tidak pernah para agamawan yang berjaya mentarbiyahkan pemimpin umno. Ramai para agamawan kecundang dengan pangkat dan wang ringgit di dalam umno. Cara sial Najib ini memang merosakkan agama. Dah tentu lah Najib mendapat khidmat nasihat dari penasihat yang berfikiran sekular dikalangan rakan rakan yahudinya.

Dasar paria Najib juga dilihat tidak menguntung orang Islam. Dasar yang begitu memanjakan kaum cina ini akan membuatkan kaum tersebut naik tocang. Najib lebih mementingkan populatitinya lebih daripada survival bangsa. Yang penting bagi Najib hanyalah jawatannya sebagai Perdana Menteri. 

Banyak masa dan wang ringgit terbuang begitu sahaja hanya kerana mahu memulihkan nama busuk bininya. Cara paria najib yang terlalu mengagung agungkan jasa bininya itu membuatkan rakyat semakin meluat kepada parti keramat melayu itu.

Najib juga dituduh bersekongkol dengan Anwar untuk memasukkan Singapura kembali ke dalam Malaysia. Memang tak disangka Najib sedang dan sudah mengkhianati negara dan bangsanya sendiri. Pulau Batu Putih adalah contoh nyata dimana maruah negara telah digadaikan.

Comments

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat