Skip to main content

Anjing Gigit Tuan, Itulah Terjadi Pada Najib

Penutup akhir tahun 2013 ini di panaskan dengan isu kenaikan harga barang serta beberapa kenaikan harga keluaran barangan perniagaan yang dimonopoli oleh syarikat syarikat tajaan kerajaan seperti petronas, tenaga nasional serta tol dan pengangkutan awam iaitu LRT.

Kenaikan yang tidak terkawal ini cuba dialihkan perhatian dengan isu ajaran shiah yang kononnya dianuti oleh Timbalan Presiden Pas iaitu Mat Sabu. Agak mencuit hati kerana tuduhan yang dikenakan oleh zahid komedi terhadap Mat Sabu tidak berasas sama sekali dan lebih kepada prasangka dan tak nampakpun ianya satu kesalahan malahan pemimpin umno juga kelihatan berbaik baik dengan pemimpin shiah dunia iaitu negara Iran. 

Najib juga sepatutnya diambil tindakan keras oleh Jakim kerana tak semena mena pernah mengadap sembah kepada kepala besar kristian dunia walaupun tanpa diundang. Najib juga pernah dipersalahkan oleh Wira perkasa malaysia dan diarah untuk meletak jawatan kerana terlibat menandatangani surat kebenaran yang membenarkan injil dicetak didalam bahasa melayu.

Bolehlah kita gambarkan bahawa kerajaan najib adalah kerajaan yang paling kartun yang pernah umno  lahirkan semenjak merdeka. Walaupun pak lah pernah cuba membudayakan islam hadhari nya suatu ketika dulu tetapi budaya islam yang cuba dilahirkan oleh najib adalah lebih teruk. Hampir setiap tindakan najib lebih terarah kepada tindakan jangka pendek untuk mengekalkan jawatannya.

Tindakan drastik najib cuba merasuah para ustaz dengan jawatan tertinggi dalam umno juga dikira satu tindakan yang terdesak dimana ianya dilihat cuba menunjuk nunjuk bahawa najib mahukan islam. Namun begitu rakyat melihatnya sebagai satu cerita kartun yang begitu kelakar kerana najib mahukan ustaz tapi najib sendiri tidak mahu mengikut cakap ustaz. Dah berbuih mulut ustaz nasihatkan najib supaya jangan jadi lelaki dayus tapi najib tetap tidak berani mengarahkan rosmah untuk menutup aurat.

Diakhir tahun ini juga ramai blogger upahan umno nampaknya sudah mula berpatah arang dengan umno, ini kerana adanya ura ura mahukan supaya wang saraan blogger upahan disekat atau dikurangkan. Blogger yang tak bertuan mula mencari salah umno dan pura pura berjuang demi rakyat. Kelihatan artikel mereka sudah nampak cenderung menggunakan bahasa rakyat walhal dulu mereka lah yang menjadi anjing salakan yang mempertahankan bos mereka.

Bayangkanlah diwaktu minyak naik harga mereka boleh pula menyokong kenaikan itu dan heboh didalam media dimana mereka menghina rakyat miskin supaya naik basikal sekiranya tak mahu menggunakan petrol. Begitu juga bila naiknya harga gula, mereka menghina rakyat supaya jangan gunakan gula kalau tak mampu beli gula. Tetapi bila diwar warkan elaun mereka akan dipotong tiba tiba mereka cuba menjadi juara rakyat yang konon kononya berjuang untuk rakyat. Tiba tiba mereka pula menentang segala kenaikan harga barang yang dibuat oleh bos mereka. Memang kartun....

Comments

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat