Sunday, 12 December 2021

KES ZETI? WHY TERPAKSA DIKECOHKAN?

1. Kita dah bising pasal 1mdb ni sejak bertahun2 dulu lagi.  Kita push siasatan dibuat. 

2. Tapi apa macai2 najib buat? 

A. SIBUK PERTAHANKAN TIADA PENYELEWENGAN PUN 1MDB

B. MALAH, 1MDB TIADA MASALAH PUN.

Sekarang baru nak sibuk pasal 1mdb dok kata ada penglibatan zeti?

3. Zeti sendiri maklumkan, masa zaman najib berkuasa sebagai PM, pada 3 Julai 2015, Najib memanggil beliau berjumpa di pejabat JPM.

3.1 Tujuan ialah meminta zeti mengeluarkan kenyataan bahawa tiada apa2 kesalahan yg berlaku apabila dana derma pak arab masuk ke akaun najib sebelum pru 13.

3.2 Zeti menolaknya kerana Zeti memaklumkan tidak tahu berkaitan transaksi tersebut.

4. Malah surat dari Bank Negara yg zeti beri kpd Pengerusi PAC  dari umno, Hassan Arrifin menjelaskan pemilik Good Star Ltd adalah Jholow, juga telah disorok oleh Hassan Ariffin dari pengetahuan ahli PAC yg lain. ADA NAJIB BERTINDAK TERHADAP HASSAN ARRIFIN? 

"TIADA APA2 TINDAKAN PUN"

5. Jika zeti terlibat, logik sepatutnya zeti tidak berbuat sprt tindakan beliau pada point 3.2 dan 4 di atas. Logik ini yg macai2 najib tak boleh hadam.

6. Pada pendapat peribadi saya, mengaitkan zeti last2 minute keputusan mahkamah rayuan nak keluar sebenarnya hanya nak  buying time .

7. Why?

7.1 Kes dana ke sebuah sykt suami zeti menjadi salah seorang bodnya, dah setahun lepas  di keluarkan dalam media sosial. Tetapi kenapa tiada apa2 tindakan dr peguam najib untuk pengesahan sewaktu kes src berjalan?. Baru2 ini pulak terkejut dgn kenyataan sprm?. 

7.2 Pasukan najib pun sebenarnya hilang akal dengan cara zeti menghadapi isu ini. Zeti tidak terlalu melayan tuntutan2 macai2 najib sebaliknya hanya membuat 2 kenyataan sahaja berkaitan isu ini. Semua zeti tunggu sahaja apabila dipanggil ke mahkamah.

7.3  Pasukan peguam najib tak berani sebenarnya nak melibatkan zeti dalam perbicaraan. Kerana mereka tahu intergriti Bank Negara dengan sop2nya yg bertulis serta mereka tahu bahawa zeti menolak permintaan najib pada 2015 tersebut.

7.4 Jika zeti dipanggil masuk ke mahkamah, pasukan najib akan lagi teruk kena. 

7.5 So why mereka timbulkan juga kes saat akhir keputusan src  keluar? Itu maknanya , mereka tiada point  lain lagi untuk membeli masa.

7.6 Modal sakit tangan, kena c19, contack rapat, anjing  gigit, nak beranak, undian parlimen..semua dah guna. Mereka perlukan alasan lain yg nampak lebih rasmi dan kuat. Mereka akan fikirkan kemudian kesan dipanggil zeti ke mahkamah. Yg penting nak beli masa mahkamah. Zeti bila dipanggil akan memakan masa lagi. Tu sebab nak kaitkan juga zeti sedangkan kes zeti sepatutnya dalam kes mahkamah najib berkaitan 1mdb bukannya kes SRC. 

8. Sekali lagi macai2 najib, korang tak malu ke U turn korang buat dari 1mdb tiada masalah now baru nak kaitkan dengan orang lain? 

Nanti jangan tak panggil pulak zeti masa kes 1mdb nanti.

No comments:

Post a Comment