Skip to main content

Surat terbuka tuntutan Rakyat Malaysia Kepada Presiden Hak Kemanusiaan Etnik Rohingya Malaysia

Dari       : MAJLIS MUAFAKAT PENDIDIKAN JOHOR DAN PERIMAU JOHOR (MALAYSIA)

Kepada : ZAFAR AHMAD BIN ABDUL GHANI                                                           Tarikh    : 23 APRIL 2020

TUNTUTAN SUPAYA SEMUA ETNIK ROHINGYA DIHANTAR PULANG KE NEGARA ASAL TERMASUK JUGA PRESIDEN.

Menurut perkara diatas surat tuntutan anda kepada kerajaan Malaysia telah dipertimbangkan oleh rakyat Malaysia.

Sehubungan dengan itu kami sebagai rakyat Malaysia dengan nada yang tegas menyatakan bahawa kami tidak boleh menerima sama sekali tuntutan yang anda lakukan terhadap Kerajaan kami, ini kerana tuntutan anda itu tidak munasabah sama sekali dan tidak masuk akal.

Seperti yang anda maklum etnik anda cumalah pelarian atau pendatang tanpa izin yang meminta bantuan berlindung di negara ini. 

Sehubungan dengan itu atas dasar kemanusiaan rakyat negara ini memberi peluang kepada etnik anda berlindung dibawah status "PELARIAN" dan bukannya sebagai "RAKYAT atau "PENDUDUK TETAP" dan suka diingatkan bahawa MALAYSA tidak terikat dibawah perjanjian UNCHR termasuk negara2 ASEAN yang lain.

Namun setelah diberi peluang, anda bertindak melakukan tuntutan terhadap kerajaan kami yang memberi peluang anda hidup dengan tuntutan yang melampau dan tidak masuk akal.

Sehubungan dengan itu juga kami Rakyat Malaysia menuntut supaya anda:

1. PULANG KE NEGARA ASAL
2. JANGAN LAGI BERNIAGA DI DALAM NEGARA INI
3. ANDA SELAKU PRESIDEN SILA KELUAR DARI NEGARA INI
4. ANDA BUKANLAH RAKYAT MALAYSIA TETAPI ANDA HANYALAH PENDATANG HARAM YANG MENUMPANG DI NEGARA INI

Jadi dengan termaktubnya tuntutan tersebut maka kami rakyat Malaysia dengan sebulat suara menuntut agar kerajaan Malaysia menghantar keluar etnik anda dari Malaysia dan buat tuntutan ke atas negara kamu sendiri.

TERIMA KASIH
Presiden
MOHD RIDHWAN BIN HAJI OTHMAN

Comments

 1. Ini walaun PH yang dakwa asset negara kena jual... sumber Blog Kerengge

  Tak sampai 2 bulan, kerajaan PN dah jual aset negara... Fakta ada kew..!?

  “Eh tak sampai 2 bulan, kerajaan dah mula jual aset negara?” Itulah komen yang dibuat terhadap tindakan kerajaan melalui Khazanah yang dilaporkan akan menjual 74 juta sahamnya dalam Tenaga Nasional Berhad (TNB).

  Menurut laporan media, Khazanah yang dipengerusikan oleh Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menjual 1.45% sahamnya dalam TNB dengan harga RM1.17 bilion... alahaii batu api..!!

  “Rupanya ini trend standard BN. Tahun 2015 dan tahun 2016 pun sama.

  “Bolehlah penyokong MN (Muafakat Nasional) teruskan meratib ‘jual aset negara, ini semua salah DAP,” tulis Liyana Marzuki, bekas pegawai kanan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) melalui Facebook beliau... betui ka nihh..!!?

  Pada Walaun Unta Telo Labuh Otai Reformasi

  Kalau Khazanah jual suma saham kat TNB atau TNB jual saham kat Khazanah apa yang jual assets negara nya....!?

  Kedua dua entity itu adalah GLC Kerajaan Malaysia , tang mana jual negara wahai walaun unta otai tolo labuh...!? Ini lah kalau bahana otak asyik guling guling atas jalan raya bengap... PH dolu jual IHH yang sepanjang tahun untung pada syarikat Singapork dengan harga bawah nilai itu baru jual essets negara... nak contoh lain bersepah wahai walaun otai tolo labuh...!!! No Brain...!!! Baru 1 hari puasa dah jadi batu api...


  No Brain...!! kikiki..

  ReplyDelete
 2. Mulia Hati Ustaz Ebit Lew, moga dapat teruskan aktiviti amal - Najib Razak

  (Psstt.!! Najib dah komen pasal Ebiet Liew Atok tak nak komen ka.!?)

  Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak turut bersimpati dengan luahan ustaz Ebit Lew setelah pendakwah terkenal itu tidak akan meneruskan usahanya dalam membantu golongan susah.

  Menerusi laman Facebook, Najib berkongsi keratan berita mengenai pendakwah tersebut sehingga menerima lebih 40,000 tanda suka dan 1,200 perkongsian.Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak turut bersimpati dengan luahan ustaz Ebit Lew setelah pendakwah terkenal itu tidak akan meneruskan usahanya dalam membantu golongan susah.

  Menerusi laman Facebook, Najib berkongsi keratan berita mengenai pendakwah tersebut sehingga menerima lebih 76,000 tanda suka dan 2300 perkongsian.

  Menurut Ahli Parlimen Pekan itu, perjuangan dan hati Ebit disifatkan mulia kerana sering tampil membantu golongan yang hidup dalam serba kekurangan.

  Najib turut berharap agar pendakwah keturunan Cina berkenaan dapat meneruskan aktiviti amal itu dan kebaikannya hanya mampu dibalas oleh Allah SWT.


  Mmmm mintak Atok komen pulak...

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat