Skip to main content

Di Ambang Battle of the Throne

Nampaknya masing-masing pihak dah bersiap sedia. Dah ada kiraan berapa ahli Parlimen yang akan sokong Tun Perdana Menteri dan yang sokong kem Tuk Seri Anwar. 

Khabarnya dua kem itu ialah Pakatan Nasional yang sokong Tun Perdana Menteri dan Pakatan Harapan yang sokong Tuk Seri Anwar.

Bukan rahsia lagi bahawa kerja melobi ahli-ahli Parlimen dah lama berjalan. Tuk Seri Hishammuddin Hussein bekerja di belakang tabir untuk dapatkan sokongan orang UMNO. 

Pas pula memang tak mahu ada undi tak percaya atau perubahan pimpinan sebelum pilihan raya umum akan datang.

Sehari dua dulu khabarnya kem yang sokong Tun Perdana Menteri ada 121 orang dan yang sokong Tuk Seri Anwar 101 orang. 

Khabarnya semua 42 ahli Parlimen DAP sokong Tuk Seri Anwar. Mereka tahu Tun Perdana Menteri tak selesa dengan DAP dalam pakatan sekarang. Macam jadi liabliti saja.

Parti Gabungan Sarawak (GPS) mulanya hampir sepakat sokong Tun Perdana Menteri tapi dalam mesyuarat majlis tertingginya pada malam Khamis lepas, ketua gabungan itu, Datuk Patinggi Abang Johari yang juga Ketua Menteri Sarawak kata, mereka tak sokong mana-mana pihak. Mereka akan bergerak sendiri dan jadi pemerhati.

Belum pun habis demam PRU14, kita dok bertelagah lagi. Kali ini nak rebut pula tempat nombor satu. 

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat