Skip to main content

Anwar Semakin Terdesak

KUALA LUMPUR – Ahli parlimen dari UMNO, PAS, Bersatu dan sebahagian ahli parlimen PKR yang pro Timbalan Presiden PKR Dato’ Sri Azmin Ali telah dipanggil untuk menandatangani deklarasi, untuk menyokong Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai perdana menteri sehingga pilihan raya akan datang, lapor Sarawak Report.
Ia adalah secara langsung menentang konsensus Pakatan Harapan (PH) yang bercadang untuk memindahkan kuasa Perdana Menteri kepada Presiden PKR, Dato’ Sri Anwar Ibrahim.
Dakwa Sarawak Report, sekiranya jumlah yang mencukupi diperoleh, deklarasi itu akan berarak ke istana untuk mendapatkan perkenan Yang Dipertuan Agong bagi mengekalkan Mahathir dan menghalang Anwar untuk menjadi perdana menteri.
PAS terdahulu mengakui menyokong penuh pentadbiran Mahathir dan akan membuat undi percaya terhadap Pengerusi Bersatu itu di parlimen.
Khabar angin juga mendakwa PAS bekerjasama dengan sekurang-kurangnya sekumpulan besar UMNO, untuk menghalang Anwar dan parti sekutu yang lain dalam PH iaitu PAN dan DAP daripada terus mengemudi kerajaan.
Deklarasi ini membolehkan kemungkinan Bersatu, UMNO, PAS dan sebahagian wakil rakyat PKR membentuk kerajaan baharu tanpa PKR pro Anwar, PAN dan AMANAH.
Manakala parti-parti Sabah dan Sarawak berkemungkinan akan memilih untuk bersama ‘government of the day‘ bagi memastikan kesinambungan pembangunan dua negeri berkenaan.
Anwar dalam satu pertanyaan media berkata beliau tidak dimaklumkan secara rasmi berkenaan sokongan ramai ahli parlimen ke atas Mahathir, dan mendakwa perbuatan itu adalah perbuatan terdesak oleh ‘parti kalah’ yang mahu memecah belahkan PH.
Terdahulu, Mahathir telah berjanji akan menyerahkan kuasanya kepada Anwar namun acapkali ditangguhkan atas alasan mahu membaiki kerosakan negara dan memerlukan lebih banyak masa untuk menangani hal itu. – Buletin Asia

Comments

  1. Anuar mana layak jadi pm. Merosakkan lagi reputasi malaysia berdasarkan reputasi buruk yang disandangnya. Buktinya ada di mahkamah dan baunya ada di penjara kajang.

    ReplyDelete
  2. Jangan la termasuk perangkap atok..dia nk menaikan kemarahan nuar ja tu..supaya dia ada alasan menolak nuar jadi pm..5

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat