Thursday, 6 February 2020

4 Sebab kenapa Zahid mahu bersama Mahathir

Bahawa dalam mesyuarat itu Presiden UMNO, Zahid Hamidi telah menyatakan (4)empat sebab utama kenapa beliau secara peribadi mahu UMNO bekerjasama dengan Tun Mahathir atau PPBM.

1. Kita hendak jaga Muafakat Nasional, disebabkan PAS hendak kerjasama dengan Mahathir, UMNO kena ikut supaya kita tidak ketinggalan.

2. Zahid kata kalau tidak berkerjasama dengan Mahathir, kita tak boleh selesaikan masalah Bossku.

3. Sekarang kuasa ditangan Tun Mahathir. Sudah ada diatas meja seorang yang sangat berkuasa untuk mengharamkan UMNO. Kalau Umno nak diharamkan ada yang kata Ahli UMNO akan sertai PAS. Zahid kata, PAS dah belah Tun Mahathir, kalau keluar UMNO masuk PAS pun sama sahaja.

4. Zahid kata, beliau boleh guna kuasa Veto untuk berkerjasama dengan Tun Mahathir. Sebaliknya beliau menyerahkan keputusan untuk dibuat oleh Majlis Kerja Tertinggi UMNO.


2 comments:

  1. Budak2 baru nak up blh la ko ayam2 kan..

    ReplyDelete
  2. Sudah semakin jelas siapa yg khianat pd DSN skrg ni..takkan tak blh nmpk lg..najib turun sapa dpt jd presiden..presiden menang sbb ingatkan dia sgt setiakawan rupanya gunting dlm lipatan..itu sbb takda tindakan pd hishamudin rupanya dpt restu dr no 1..cuba selamatkan tengkuk sendiri tp menggunakan nama bossku..dah dpt jwtn bossku pun selamat kedlm..kasi tanam bossku habis2 supaya tak blh bangun lg..

    ReplyDelete