Skip to main content

BAGAIMANA ROTHSCHILD KUASAI BRITISH EMPIRE & CIPTA PEPERANGAN WATERLOO?


(Gambar) Filem Die Rothschilds  yg mendedahkan gerak kerja Roth menguasai ekonomi dunia dan cipta peperangan2....  

Filem Die Rothschild ditayangkan pada tahun 1940...

Filem The House Of Rothschild pula ditayangkan pada tahun 1934 dan terang2 bgtau nak tubuhkan negara Israel.. selepas itu, negara Israel benar2 wujud (atas bantuan PBB).
Kerana PBB lah, wujudnya negara haram Israel.

Jelas sekali Perang Dunia Pertama menjadi peristiwa penampan yg mengaburi pandangan dunia (khususnya negara2 Arab) dibawah kekuasaan empayar Islam Uthmaniyah bagi memudahkan Rothschild membentangkan Perisytihar Balfour yg membolehkan mereka mencapai cita2  memiliki tanah air sendiri.

Seandainya perang dapat dielakkan, Palestin pasti tak semudah itu terlepas ke tangan Rothschild.

Sehingga kini saudara2 kita di Palestin terus menderita dan berhadapan dgn pelbagai bentuk kezaliman Rothshild melalui tentera zionis.

BAGAIMANA ROTHSCHILD KUASAI BRITISH EMPIRE & CIPTA PEPERANGAN WATERLOO?

Pada tahun 1814,  Nathan Mayer Rothschild perolehi dana 3 juta, hasil dari Putera William IX Hassehanau yg telah menyerahkn dan mempercayai bapanya Meyer Amchel Rothschild utk dijadikn perlaburan dan simpanan yg berupa emas dan koleksi syiling berharga. 

Nathan ( London ) dan adiknya Jacob ( Perancis ) telah menjana kekayaan luarbisa dlm bentuk bunga pinjaman dan keuntungan hasil wang tersebut yg telah dijadikan dana utk peperangan antara Nepoleon Bonaparte dan Duke of Wellington di Waterloo yg skrg terletak 15km dari Brussels pada 18 June 1815.

Dari Jewish Encyclopedia edisi 1905, volume 10, mukasurat 494, menyebut ' wang itu telah disorok di dlm peti simpanan wain pada 1814 bila Putera William IX Hassehanau pulang ke Jerman.

Faktanya, spt urusan perniagaan wang tersebut tak pernah kembali ke pemilik sebenarnya ( penipuan oleh Meyer Amchel Rothschild ).

Nathan Rothschild telah melabur sbyk 3 juta dlm bentuk emas ke Syarikat Hindia Timur. 
Ia diperlukan utk kempen ' Semenanjung Wellington ' dan membuat 4 jenis keuntungan :

1. Penjualan kertas Wellington ( wang )
2. Jualan emas ke akaun Wellington
3. Pembelian semula
4. Pembiayaan kpd Portugal

1815, lima bersaudara Rothschild memulakan kempen peperangan. Mereka amat suka peperangan, kerana pinjaman mereka adalah bebas risiko, di jamin oleh kerajaan yg mereka taja itu tidak kira sama ada pihak yg di taja itu menang atau kalah. 

Rothshild melaga-lagakan negara2 agar berperang.. 

Kemudian...

Mereka menaja perperangan ke dua belah pihak yg bertelagah dan berperang dan menggunakan Bank2 yg telah mereka tubuhkan di serata Eropah utk memberikan mereka potensi hubungan tanpa pesaing perniagaan.

Mereka juga menguasai perniagaan mel dan postal servis ( sistem kurier ). Semua mel yg dihantar melalui sistem kurier mereka membolehkn mereka dgn jahat membuka isi setiap mel dan mendapat maklumat dgnnya. 

Ini membolehkan mereka mengetahui setiap berita lebih awal dari pihak lain. Hanya kurier Rothschild yg dibenarkn melalui halangan sempadan Inggeris dan Perancis. Pakar perisikan Rothschild akan merisik dan membeli maklumat juga utk menguasai pembelian saham.

Salah seorg pegawai kuriernya Rothworth. Apabila keputusan perperangan Waterloo telah dimenangi oleh British, Rothsworth telah melalui terusan dan menyampaikn berita itu kpd Nathan Rothschild 24 jam sebelum berita itu tiba di London.

Dahulunya, bond-bond terbitan pemilikan saham syarikat dikenali dgn ' Consuls' dan ia di dagangkn di bursa utama London waktu itu. Nathan telah mengarahkn kesemua orgnya utk mula menjual ' Consuls' dan mencetuskn ' Panik di London ' setelah mendapat keputusan peperangan Waterloo dari Rothworth. ' 

Panik di London ' telah menyebabkan nilai ' Consuls ' menjunam teruk dan melalui pegawainya Nathan dgn senyap telah membeli secara maksimum hingga hampir kesemua ' Consuls' berpindah tangan kepadanya.

Bila berita sebenar tentera Wellington telah menang perang, nilai ' Consuls' telah melonjak begitu tinggi dan sebelum kesemua tentera Wellington pulang ke London ( yg masih hidup ) nilai kenaikan ' Consuls' yg diperolehi Rothschild adalah sebyk nisbah 20~1 dari pelaburanya. Ini membolehkn Rothschild menguasai British Empire, pusat kewangan dunia di waktu itu. 

Dengan kekalahan Nepoleon juga Nathan Rothschild telah memaksa penubuhan ' BANK OF ENGLAND'.

Kemudian Nathan Rothschild telah membuat kenyataan terkenal beliau:

'' I care not what puppet is placed upon the throne of England, to rule the Empire on which the sun never sets. The man who controls Briton's money supply control the British Empire and I control the British money supply ''

'' Saya tidak peduli siapakah boneka yg diletakkan di tahta England utk memerintah Empire British di mana matahari tidak pernah kelihatan.. Siapa yg menguasai bekalan kewangan adalah menguasai Empire British dan saya menguasai pengeluaran wang British...''

( ''Matahari tidak kelihatan'' ini menunjukkn dirinya yg bongkak tidak peduli kuasa alam dan Tuhan, bahawa Tuhan pun tidak mampu menghalangnya )

Dia juga selepas itu mendabik dada bahawa sejak kedatangannya ke England 17 tahun lalu dari Jerman dia telah menjadikn modal kewangannya sebanyak £ 20,000 kepada lebih 2500 kali @ £ 50 juta.

Bagai dirangka dgn teliti tepat 100 tahun selepasnya ' The New York Times ' telah mengeluarkn tajuk utama bahawa cucu Nathan Meyer Rothschild telah cuba membuat arahan mahkamah utk menghalang penerbitan buku yg menceritakn kronologi penguasaan Rothschild melalui ' Panik di London '. Dia mendakwa cerita itu tak benar dan fitnah. Mereka telah kalah dan mahkamah mengarahkn mereka membayar keseluruhan kos mahkamah. Ini kerana sistem kehakiman mahkamah dicontrol oleh Rothschild..

Keluarga Rothschild turut perkenalkan kaedah penghantaran emas dari negara ke negara lain dan menubuhkn lima bank utama ( antaranya Goldman Sachs founded 1869) diseluruh rantau Eropah. 

Mereka memperkenalkan kertas debit dan kredit, sistem matawang yg kita gunapakai sekarang ini.

Kurun ke 18 juga disebut sebagai ' Kurun Rothschild ' dan di penghujung abad ke 18 keluarga Rothschild telah menguasai separuh kekayaan dunia.

Kredit to Nuno Nuno

Comments

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat