Skip to main content

Jangan Risau, Tun Tahu...


Melihat kepada komen2 didalam group wasap yang sedang aktif di angkasaraya perbagai tohmahan di tujukan kepada Tun Mahathir Perdana Menteri ke 7.

Pru ke 14 ibarat pertandingan lari 4 x 100 meter  berganti2. Pelari pertama dimulakan oleh dap kemudian disambung pula oleh pkr dan kemudian oleh amanah dan diakhiri oleh PPBM.

Pelari terakhir yakni ppbm (Tun Mahathir) telah memecut dengan laju walaupun dalam keadaan yang begitu bersusah payah utk memenangi perlumbaan.

Setelah memenangi perlumbaan hadiah perlu dikongsikan bersama2. Malah Tun sendiri diminta untuk memegang hadiah selama 2 tahun sahaja.

Sebagai seorang pejuang sudah tentulah Tun amat terhutang budi kepada penyokong2 nya yang bermati matian mempertahankan Tun walaupun dikala itu pemimpin pakatan harapan sendiri yang menyerang Tun bertalu talu semasa Tun didalam umno dulu.

Malah selepas Tun bersama Pakatan harapan penyokong2 setia Tun masih mempertahankan Tun.

Maka untuk sampai ke tempoh 2 tahun ini Tun dilihat mahu membalas budi penyokong kuatnya yang berada bersamanya sewaktu susah dahulu. Dan ini diterjemahkan dengan perlantikan mereka didalam menteri kabinet.

Tun tahu beliau tidak mempunyai masa yang panjang dalam hayatnya lagi. Usianya sudah mencecah 93 tahun. Apa lagi yang mahu dikejarnya melainkan membalas budi.

Harapan Tun pula selepas beliau membalas budi penyokong2 kuatnya maka mereka pula perlulah membalas jasa rakyat yang mengundi PH pada Pru 14 dengan menjaga amanah dan tanggungjawab mereka.

Berkaitan dengan penyokong2 pkr yang begitu marah kerana Tun mahu membalas budi penyokong beliau maka harus diingat budi penyokong2 ini pasti nya akan dibalas oleh Anwar pula selepas beliau menjadi perdana menteri ke 8 nanti.

Anwar sudah pasti akan membalas segala budi dan jasa penyokong penyokongnya.

Bersabarlah...
Tun amat maklum bahawa selepas ketiadaan Tun nanti sudah pasti Anwar akan membalas segala budi dan jasa penyokong2 nya pula dan penyokong2 Tun akan dipinggirkan dan besar kemungkinan parti PPBM sudah tidak mendapat tempat lagi didalam Pakatan Harapan dan mungkin parti itu akan bubar dengan sendirinya.

Berkaitan dengan sifat Tun yang begitu lunak kepada Dap sebenarnya ini adalah kerana sebagai membalas jasa orang orang cina yang menyokong Pakatan Harapan secara total semasa pru yang lepas. Jasa orang cina perlu dibalas dengan baik dan bukannya dengan tohmahan atau sikap prejudis.

Tun telah cuba bersikap adil dengan semua orang kerana beliau sedar beliau sudah tidak lama lagi... Beliau mahu membalas kesemua jasa2 orang yang membantunya sementara masih berpeluang...

Untuk membalas jasa rakyat pula Tun mahu kesemua menteri kabinet tidak mengamalkan rasuah dan bersikap jujur dalam mentadbir kemeterian mereka

Comments

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat