Skip to main content

Vaksin: Selamat Maju Jaya Buat Anda

Sebenarnya baik covid mahu pun memandu laju di jalanraya, kedua2 nya membawa risiko kepada diri sendiri dan kepada manusia yang lain.

Maka berhati hatilah dijalanraya...

Kita ni tak tau lagi vaksin tu samada kebal atau tidak dari covid.

Kita masih lagi mendengar2 cerita orang. Perbagai cerita yang dimuatkan ke dalam media. Ada yang kata ok dan ada yang kata tak ok.

Malah yang kata ok itu pun masih belum mengambil vaksin. Mereka sendiripun hanya mendengar cerita dari media.

Maka untuk betul2 pasti maka kita tunggu saja sukarelawan vaksin kena secucuk dua vaksin tu terlebih dahulu.

Kalau dorang selamat dan covid bertempiaran lari dari dorang maka boleh lah yang lain2 pun mengambilnya juga.

Nak bergaduh sesama sendiri pasal benda yang belum pasti pun tak guna juga...

Yang puak ni tuduh yang ni anti konspirasi, yang puak ni pulak tuduh yang ni anti dajjal...

Macam2 hal melayu ni... Dari buang masa bergaduh dalam fb baik pegi tambah amal ibadat sebab tanpa dajjal pun kita tetap akan mati.

Kita beribadat bukan sebab takut dajjal tapi sebab takut kepada pencipta dajjal yakni Allah swt...

Tak usah pening2 sangat pasal vaksin ni sampai nak bergaduh sesama sendiri...

Sebenarnya tak perlu gaduh2 sangat pasal vaksin ni. Yang nak ambil vaksin teruskan niat tu. Yang tak berani nak ambil vaksin tunggu saja kawan kawan yang lain ambil dulu. Kalau mereka sihat wal afiat dan kebal drp covid maka boleh lah ambil selepas itu.

Tapi kalau mereka yang dah ambil vaksin masih lagi menghadapi risiko serangan covid maka janganlah diambil vaksin tersebut.

Tak perlu gaduh gaduh...

Kita tunggu dan lihat je... Yang sanggup ambil vaksin dipermulaan adalah pejuang negara.

Mereka perlu dipuji diatas keberanian mereka kerana sanggup mengambilnya terlebih dahulu diwaktu ramai yang kurang pasti..

Yang takut nak ambil skang lebih baik diam2 dulu.. Tunggu dan lihat...

Kita ni memang banyak perasaan takutnya. Maklumlah kita ni manusia biasa. Ada yang takut covid, ada yang takut vaksin, ada yang takut bini, ada yang takut polis, ada yang takut ular, ada yang takut katak, ada yang takut mati...

Macam2 takut kita ada... Maka apabila ada orang berani akan salah satu perkara diatas maka perlu dipuji kerana ianya adalah luar biasa...

Ada satu sikap yang kurang baik pada diri kita yang perlu dibuang jauh jauh...

Jangan pula kita mendoakan mereka yang telah mengambil vaksin itu mendapat kesan buruk selepas pengambilan vaksin tersebut.

Kita perlu doakan mereka selamat dan vaksin itu berkesan kepada pendamic ini.

Ini adalah kerana kejayaan itu membolehkan kita selamat dari covid juga.

Sikap suka padankan muka orang harus dibuang jauh2...

Sekiranya rakyat didalam negara ini bijak dan tidak panik serta saling sayang menyayangi maka negara ini akan selamat, walaupun bapak kepada konspirasi sekalipun yang menyerang...

Tetapi sekiranya masih lagi mahu berbalah sesama sendiri tak kira masa dari atas sampai kebawah, maka tak perlu satu konspirasi yang luar biasa pun untuk menghuru harakan negara ini.

Saya mengambil pendekatan yang lebih bersederhana dalam membuat keputusan. Ini kerana keputusan yang tergesa gesa biasanya berakhir dengan risiko.

Namun begitu sebarang perkara baru perlu dicuba terlebih dahulu. Memandangkan saya didalam golongan yang agak penakut untuk mencuba perkara baru maka saya amat berterimakasih dan menyanjung tinggi kepada mereka yang secara sukarela sudi mengambil vaksin tersebut.

Bagi saya anda adalah pejuang yang berani... Malah saya mendoakan anda selamat dan moga vaksin itu berkesan demi rakyat didalam negara ini untuk masa akan datang.

Kadang2 terfikir juga... Andainya satu pasukan musuh sedang menyerang negara ini adakah rakyat didalam negara ini akan bangkit mempertahankan negara ini ataupun terjerit jerit menyalahkan parti2 politik dan kerajaan...?🤔🤔🤔Comments

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat