Skip to main content

Ketakutan Yang MemBabi Buta

Nabi SAW memberi petunjuk tentang fitnah ini agar kita ikuti bila berdepan dengannya. Baginda berkata, “Apabila hampir hari Kiamat akan muncul banyak fitnah ibarat malam gelap gelita.” Baginda menambah, “Orang yang duduk ketika itu lebih baik dari orang berdiri, orang berdiri ketika itu lebih baik dari yang berjalan, orang yang berjalan ketika itu lebih baik dari yang berlari. Patahkanlah panah-panah kalian, putuskanlah tali pemanah dan pukullah pedang kalian ke batu. Jika seorang kalian dimasuki (ingin dibunuh), jadilah seperti yang terbaik di antara dua anak Adam (Habil yang dibunuh saudaranya).’” (Sahih HR Ahmad)

Buatlah semahunya oleh pengikut dajjal sekalipun namun keyakinan kita ialah dajjal akan mati di tangan nabi Isa as. Maka persediaan kita ialah untuk mengikut Nabi Isa dan bukan menjadi takut dengan dajjal.

Diakhir zaman ini kita perlu ada stand samada menjadi pengikut dajjal atau menjadi pengikut Nabi Isa nanti.

Tiada jalan playsafe di akhir zaman ini. Lagi banyak perkara yang kita tahu maka sepatutnya semakin tunduk kita kepada kekuasaan Allah swt.

Jerit pekik, maki hamun tidak akan mampu mengalahkan dajjal tetapi sebaliknya ketakwaan kita kepada Allah swt sahajalah menjadi pendinding daripada serangan ejen ejen dajjal.

Kadang2 ketakutan kepada dajjal melebihi keyakinan kita kepada Allah swt.

Allah hantar dajjal dan akan menurunkan juga Nabi Isa untuk membunuhnya.

Dajjal tidak kebal...

Malah Allah akan menghantar Al Mahdi sebelum itu untuk mengalahkan pemimpin zalim yang kuffar.

Maka teruskan menambah amal ibadah kita yang telah kita culas sebelum ini.

Makin dekat kemunculan dajjal maka seharusnya semakin bertambah amalan kita...

Soalan bocor kita dah dapat seribu tahun dahulu. Skrip pun kita dah tahu. Cuma pengarah dan pelakonnya sahaja yang berubah ubah mengikut zaman.

Apa yang disuruh ialah genggam kuat kuat dengan geraham alquran dan sunnah.

Zaman skang ni ialah zaman nafsi nafsi maka jaga lah diri masing masing.

Sabda Nabi, “Bergegaslah melakukan amal soleh sebelum datang fitnah seperti malam yang gelap gelita.” (HR Muslim)

Comments

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat