Skip to main content

PPBM Perak di pandang Serong

Pru 14 telah berjaya menukar struktur politik negara apabila pakatan harapan menang dengan bergaya menumbangkan 60 tahun kerajaan umno barisan nasional.

Disebalik kejayaan tersebut terpalit pula satu titik hitam dimana PPBM yang merupakan salah satu komponen Pakatan Harapan dilihat mula menarik masuk ahli ahli umno ke dalam parti tersebut.

Tidak cukup dengan itu beberapa tindak tanduk menteri besar dari PPBM seperti Johor dan Perak mula diragui oleh rakan komponen mereka.

Malah penyokong penyokong tegar mula melahirkan rasa tidak puas hati kerana kedua dua menteri besar tersebut membawa masuk musuh ketat mereka yakni orang umno ke jawatan penting dalam kerajaan negeri.

Isu taraf pendidikan menteri besar perak juga kini menjadi isu kerana dituduh menipu mempunyai ijazah dari sebuah universiti di Australia.

Sehingga artikel ini ditulis MB perak masih belum menafikan tuduhan tersebut yang membuatkan rata rata rakyat Perak mula mempercayai menteri besar mereka sebenarnya bertaraf SPM sahaja.

Ini benar benar memalukan kerana tidak mempunyai pendidikan tinggi dan menipu mempunyai ijazah adalah satu kesalahan moral kepada ahli politik.

Semuanya berpunca daripada kemarahan penyokong pakatan harapan yang tidak berpuas hati terhadap lantikan wakil rakyat umno sebagai penasihat menteri besar.

Alasan yang diberikan oleh pejabat menteri besar atas perlantikan itu adalah kerana mahu membalas jasa baik adun umno yang melompat parti dan tertubuh kerajaan negeri di bawah pakatan harapan.

Rakyat merasakan mb perak mudah diugut kerana jasa tersebut dan terpaksa membalas jasanya.

Lebih malang lagi mb perak masih lagi menyambut kegembiraannya dapat menjadi MB dengan majlis majlis keraian dan makan makan.

Rakyat perak ternanti nanti apakah dasar kerajaan negeri yang mahu dibuat oleh MB.

Rata rata rakyat ternanti nanti agar perak dapat menurut jejak kerajaan negeri selangor dan pulau pinang yang lebih menjaga kebajikan rakyat.

Sudah ada desas desus penyokong pakatan harapan mahukan menteri besar ini ditukar kepada menteri besar yang lebih tahu mentadbir negeri.

Nama nama seperti Yb Nizar Jamaludin mula dilaung laungkan sebagai calon MB yang berkelayakan.

Ppbm Perak juga dilihat begitu pasif dan tidak aktif dalam mendekati rakyat. Ada yang mengatakan ppbm perak sebenarnya tidak mempunyai ahli.

Pucuk pimpinan pakatan harapan diharap dapat bertindak pantas agar rakyat tidak menjadi mangsa kerakusan kuasa kroni kroni MB perak yang sudah mula menyusun orang orang mereka ke dalam syarikat GLC negeri perak.

Ada yang sudah berbisik dengan mengatakan nasib rakyat perak tak ubah seperti lari dari mulut buaya dan masuk kedalam mulut naga yang lebih lebar...

Comments

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat