Skip to main content

Anwar Mula Diasak Oleh Ahli Jawatankuasa partinya Sendiri

Kemelut perbalahan dalam PKR tidak pernah tenang sejak Pakatan Harapan mendapat mandat rakyat pada PRU lepas.

Penyokong anwar merasakan Mahathir sengaja melewat lewatkan proses menaikkan anwar sebagai PM.

Mereka juga merasakan Azmin akan mencantas jawatan PM daripada anwar dan ini akan membahayakan kedudukan mereka yang hanya mampu memegang jawatan selagi anwar dan keluarganya berkuasa.

Sekiranya azmin menjadi PM sudah pasti azmin hanya akan menaikkan penyokong penyokongnya sahaja dan mengabaikan mereka.

Tun pula dilihat seolah olah sengaja menujukan spotlight kepada azmin hingga menjadikan azmin dicemburui oleh anwar.

Akhirnya azmin dan anwar berlaga angin dan membuatkan dalaman PKR tidak kukuh.

Lemahnya PKR akan menguatkan PPBM secara tidak langsung dan sudah pasti pelawaan Mahathir agar orang melayu bersatu didalam PPBM adalah satu signal kepada penyokong azmin untuk beramai ramai berhijrah kedalam PPBM.

Seramai 22 ahli Majlis Pimpinan Pusat (MPP) dan empat ahli parlimen PKR hari ini menegur presiden mereka, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Mereka tidak bersetuju dengan kenyataan Anwar yang mahu timbalannya, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali bercuti sekiranya video seks yang dikaitkan dengannya itu tulen.

“Kami tegas berpendirian bahawa kenyataan tersebut tidak berasas kerana hanya berdasarkan spekulasi semata-mata. Presiden sewajarnya memberikan kepimpinan yang jelas terhadap persoalan utama untuk membanteras komplot politik jahat bagi menjatuhkan Azmin.

Justeru, mereka menggesa Anwar berhenti daripada mengeluarkan sebarang kenyataan yang memecahbelah kesatuan parti.

Ahli-ahli MPP PKR terbabit ialah:

Zuraida Kamaruddin (Naib Presiden)
Tian Chua (Naib Presiden)
Ali Biju (Naib Presiden)
Haniza Talha (Ketua Wanita / Ahli MPP)
Datuk Seri Dr Santhara (Timbalan Setiausaha Agung / Ahli MPP)
Menteri Besar Selangor, Amirudin Shari (Ahli MPP)
Datuk Rashid Hasnon (Ahli MPP)
Sivarasa Rasiah (Ahli MPP)
Rahimah Majid (Ahli MPP)
Elizabeth Wong (Ahli MPP)
Menteri Luar Datuk Saifuddin Abdullah (Ahli MPP)
Zakaria Abdul Hamid (Ahli MPP)
Mohd Radzlan Jalaludin (Ahli MPP)
Datuk Dr Mansor Othman (Ahli MPP)
Datuk Kamarudin Jaafar (Ahli MPP)
Azmizam Zaman Huri (Ahli MPP)
Gan Pei Nei (Ahli MPP)
Hee Loy Sian (Ahli MPP)
Lee Kai Loon (Ahli MPP)
Baru Bian (Ahli MPP / Pengerusi MPN Sarawak)
Dr Daroyah (Timbalan Ketua Wanita / Ahli MPP)
Muhammad Hilman Idham (Timbalan Ketua AMK / Ahli MPP).

Sementara itu, ahli-ahli parlimen pula ialah:
Steven Choong (Tebrau)
Jonathan Yasin (Ranau)
Willy Mongin (Puncak Borneo)
Maria Chin Abdullah (Petaling).

Comments

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat