Skip to main content

Bagaimana wang digital Perkayakan Bank

Kepada mereka2 yg bertanya, bagaimana Rothschild buat duit dgn sistem riba?

Mengapa Rothschild boleh memerintah dunia, cipta perang dan perhambakan umat manusia melalui bank??

Mengapa matawang kita semakin susut?

Pencerahan... 
Fractional Reserve System (FRS) adalah sistem Roth (riba), dimana bank di seluruh dunia mencipta duit. Duit kita bukan lagi disandarkan dgn 'simpanan emas - gold standard' bermula dari tahun 1971 lagi (Bretton Woods), duit kita hari ini tak kira lah duit fizikal atau duit elektronik tak disandarkan dgn apa2 lagi. Ianya di panggil duit fiat - duit yg dihasilkan atas persetujuan kuasa2 tertentu.

Semakin byk duit dicetak, smakin jatuh nilai duit trsebut. Semakin jatuh nilai duit berkadaran langsung dgn peningkatan inflasi. Smakin tinggi inflasi, semakin tinggi harga barang dan service dan ini menyebabkan kita makin miskin dan miskin.

Secara dasarnya kita kena tahu dari mana duit dicipta dan kita harus bersama hapuskan sistem ini. Apa yg nak diterangkan ini, tak diajar disekolah dan di universiti, bahkan orang2 besar bank pon kebanyakan tak tahu sistem ini. 

Kita imagine di Malaysia ini ada satu bank sahaja utk memudahkan penyampaian. . Ikut turutan nombor yg disediakan;

(1) Ali ada RM1000 hasil berniaga dan simpan duit tersebut ke dalam bank dan dalam buku akaun dia tertulis ''Ali dah deposit RM1000 ke dalam bank.'' Melalui sistem FRS, bank akan simpan 10% (RM100) duit Alil di dalam reserve bank dan 90% (RM900) lagi bank akan memberi loan kpd org yg memerlukan.

(2) (3) & (4). Abu membuat personal loan dari bank sebanyak RM900. Duit yang Abu pinjam itu terus bank masukkan ke dalam akaun Abu secara elektronik dan dalam buku akaun dia tertulis Abu mempunyai deposit sebanyak RM900. Melalui sistem FRS, bank akan simpan 10% (RM90) duit Abu di dalam reserve bank dan 90% (RM810) lagi bank akan memberi loan kpd org yg memerlukan.

(5), (6) & (7) Apa yg berlaku kepada Abu, sama berlaku kpd Hillary & Shahrul. Sehingga (8) pihak bank memutuskan utk tidak teruskan lagi memberi pinjaman kpd org seterusnya (memudahkan cerita).

(9) Jika diperhatikan dgn teliti di dalam kotak hitam (Reserve Bank), bank hanya mempunyai duit sebanyak RM1000 sahaja (RM100 + RM90 + RM81 + RM729) seperti jumlah asal yg Ali masukkan ke dalam bank.

Tetapi jika dikira melalui buku akaun peminjam dan termasuk Ali, duit mereka secara total adalah sebanyak RM3439! (RM1000 + RM900 + RM810 + RM729).

Bank berjaya membuat duit dari RM1000 menjadi RM3439 secara digital tanpa anda sedar. Begini lah caranya bank membuat duit melalui simpanan dan pinjaman anda.

(10) Itu kalau kita stop sampai Shahrul sahaja. Kalau kita teruskan lagi dgn bank memberi pinjaman demi pinjaman, melalui (FRS - 10%) ini, pihak bank mampu membuat dari deposit sebanyak RM1000 menjadi RM9,999. Dan lebih dasyat lagi RM1,000,000 menjadi RM9,999,999!

Disebabkan ini lah punca sebenar kenapa nilai duit kita makin jatuh hari demi hari. Smakin byk duit dipasaran, semakin jatuh nilai duit. Barang jadi semakin mahal. Bank adalah institusi paling kejam di dunia, tapi jauh lebih kejam kalau kita sendiri yg menyokong sistem ini.

Jgn sesekali kita redha dgn sistem ini..

Anda menyimpan ke dalam bank dan membuat loan dgn bank. Penggunakan kad kredit dan kad debit adalah penyumbang terbesar kepada sistem ini. Tanpa anda, sistem ini pasti akan musnah. 

TAK PERCAYA?? apa kata kita semua rakyat Malaysia keluarkan duit dari bank-bank di Malaysia. Hanya 10% sahaja orang yg akan dapat duit mereka disebabkan bank memang tiada duit, mereka hanya cipta duit secara maya sahaja melalui digit2 dlm buku akaun dan akaun online anda.

Kalau nak simpan duit,  tukarkan duit tersebut kepada komoditi seperti emas atau perak. Kerana barangan komoditi ini tak akan hilang nilai. Semakin jatuh nilai duit, semakin tinggi harga komoditi. 

Jatuhkan institusi kewangan ini dan naikkan institusi kewangan Islam. Ingat, zaman kegemilangan Islam tiada bank. Percaya, Allah sentiasa bersama kita.

Rasulullah saw bersabda "Akan datang satu zaman dimana tiada apa yang tinggal dan boleh digunakan oleh umat manusia, maka simpanlah Dinar (emas) dan Dirham (perak)."(Musnad Imam Ahmad ibn Hanbal).

Comments

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi