Skip to main content

Pru 15: Melayu Liberal vs Melayu Islam

Pengiraan yang simple sebenarnya dalam meramalkan keputusan pru akan datang...

1. Pengundi yang merasakan tiada perubahan yang dibawa oleh kerajaan PH pasti akan beralih arah kepada parti pembangkang.

2. Pengundi yang merasa semakin susah dalam kehidupannya juga akan berubah angin dengan menyokong parti pembangkang.

3. Pengundi yang merasakan agama islam tertindas dibawah kerajaan ph juga akan beralih arah.

4. Ahli ahli parti PH yang terpinggir dan teraniaya didalam parti mereka juga akan menunjukkan sikap mereka dalam pru akan datang.

5. Untuk melihat arah angin pengundi pengundi  melayu kita boleh lihat sambutan mereka terhadap pemimpin umno yang bertandang ke kawasan mereka.

6. Feed back mereka di media media juga boleh dijadi kayu ukur sokongan mereka kepada pemimpin parti yang mereka senangi.

Berdasarkan faktor faktor diatas 10% pengundi melayu yang beralih arah kepada PH pada pru yang lepas nampaknya sudah nampak riak gerak sudah mahu kembali kepada umno.

Perkara ini seolah olah disedari oleh Tun dan langkah penyelesaian ialah mengharamkan parti umno dan pastinya penyokong tegar umno akan kelam kabut dan berpecah belah membawa diri ke dalam parti parti yang bersiap sedia membuka pintu seluas luasnya untuk mereka.

Parti yang sudah membuka pintu ialah Pas, Bersatu dan Amanah.

Manakala PKR dan Dap dilihat tidak bersedia untuk menerima kemasukan beramai ramai orang melayu kedalam parti mereka.

Dan suasana kempen politik diwaktu itu adalah pertembungan diantara...

Melayu Liberal vs Melayu Islam

Comments

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat