Skip to main content

Apakah Kesudahan Episod Politik Tun Mahathir?

Ramai yang menyambut ulang tahun api reformasi yang dipercikkan pada tahun 1998.

Tetapi ramai yang lupa kepada kebakaran yang mula merebak pada tahun 2008 dimana sebaik sahaja pak lah gagal mendapat majoriti 2/3 di dalam parlimen.

Ulangtahun 10 tahun kebangkitan rakyat ini perlu juga diingati dimana diwaktu itu Tun mula bangkit menyingkirkan regim tingkat 4.

Dalam diam tak diam kita telah berjuang selama 10 tahun bersama Tun yang mengakibatkan 2 Perdana Menteri Malaysia tersingkir.

Adakah Tun akan mengekalkan rekod yang disandang oleh Pak Lah dimana Pak Lah adalah satu satunya Timbalan Perdana Menteri yang berjaya menjadi Perdana Menteri?

Nampaknya begitulah sejarah tercipta kerana Wan Azizah terpaksa turun takhta sebaik sahaja Anwar menjadi perdana menteri.

Diantara kehebatan Tun bukan sahaja mampu berfikir dengan cerdas tetapi yang lebih utama ialah mempunyai satu jentera pemusnah didalam politik.

Jentera sebegini amat sukar dibina melainkan orang yang berkepakaran tinggi sahaja.

Diwaktu rafizi sedang mendendangkan lagu reformasi untuk mengingatkan kembali penyokong penyokong anwar bahawa beliau adalah calon yang layak untuk menjadi secondman kepada Presiden PKR, Azmin pula dicanangkan akan menyertai PPBM yang kini dilihat sedang mengutip seramai mungkin ahli parlimen Umno.

Ramai yang berpendapat Azmin sedang dipersiapkan oleh Tun untuk menjadi bakal Perdana Menteri Malaysia akan datang.

Gerakan ini sekaligus menafikan tohmahan umno yang mengatakan Tun mahukan Mukhriz menjadi Perdana Menteri.

Penyokong penyokong Tun yang dilihat begitu kuat menyokong Azmin telah membuatkan penyokong penyokong Anwar bertambah yakin bahawa Azmin sedang disusun untuk menjadi PM dan Rafizi merasakan ini adalah satu campurtangan luar parti yang amat membahayakan cita citanya untuk melangkah lebih tinggi.

Dan penyokong penyokong rafizi berpendapat adalah lebih baik Azmin disingkirkan daripada parti kerana kiblat azmin kini telah beralih arah.

Comments

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi