Skip to main content

Hadi Wang yang hipokrit

Ameno sedar bahawa keputusan pru akan datang, tidak lagi akan memihak kepada mereka.

Strategi untuk menarik semula para pengundi kepada ameno sudah hampir mustahil kerana najib gagal untuk memulihkan poket rakyat yang telah koyak rabak.

Hanya yang mampu ameno lakukan ialah memastikan berlakunya pertandingan three corner fight dalam pru nanti.

Ini bagi memastikan undi kepada pihak lawan terbahagi kepada dua dan ameno boleh meraih kemenangan.

Tugas pas ialah memecahkan undi pihak pembangkang.

Saya bagi contoh begini...

Katakan lah pengundi adalah 7 orang.

4 menyokong pembangkang dan 3 menyokong ameno.

3 undi itu sudah pasti ameno kalah dan untuk menarik seorang penyokong pembangkang untuk menyokong ameno adalah perkara yang mustahil.

Apa yang ameno lakukan ialah wujudkan satu lagi pihak didalam pembangkang untuk bertanding dan pembangkang menjadi pecah dua dan masing masing hanya meraih 2 undi dimana ameno masih kekal 3 undi.

Ameno mampu menang dengan 3 undi yang masih ada denganya seandainya pembangkang berpecah 2.

Strategi ini memang bijak namun begitu Tun telah berjaya menepis nya dengan bertanya kepada Hadi Wang satu soalan mudah.

Tun bertanya sekiranya Hadi Wang mahu menjadi pihak pakatan ke 3 didalam pru nanti maka siapakah Hadi Wang mahu letakkan calon sebagai bakal perdana menteri.

Ini kerana setiap pakatan perlu mengenengahkan calon perdana menteri mereka untuk meyakinkan rakyat bahawa parti mereka wajar diberi peluang untuk memerintah negara.

Disini Hadi Wang terperangkap kerana sudah pasti Hadi Wang akan malu malu babi untuk meletakkan dirinya sebagai calon PM kerana akan nampak pula seolah olah dia gila jawatan.

Maka apabila Hadi wang tidak berani menyebut calon perdana menteri pilihannya maka rakyat nampak bahawa hadi wang bukanlah serius untuk memerintah negara tetapi sebaliknya hanya mahu memberi kemenangan kepada ameno melalui strategi pecah dan perintah...

Comments

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi