Skip to main content

China Mencetus Perang Dengan Amerika

China memisahkan diri dari final USD / Dedollarisation, China melancarkan Soworeign E-RMB (disokong Emas)

Keputusan China secara tiba-tiba menggegarkan pelosok seluruh dunia

 China mengejutkan dunia hari ini dan memutuskan untuk membatalkan pegangan dolar dalam urus niaga bursa saham dan memutuskan untuk berurusan secara rasmi dan hubungan rasmi dengan yuan China dan bukannya dolar, dan ini adalah langkah berani dan penting dalam sejarah ekonomi China.

Ini bermaksud bahawa dolar telah menjadi tidak wujud dalam perdagangan China dan dolar AS akan turun dengan kuat berbanding yuan China dan boleh mempengaruhinya di pasaran global.

Dan semua pasaran global terkejut dengan keputusan itu.

Berita itu dibincangkan hari ini di program BBC World English sore.

Ini adalah perang ekonomi yang dapat menyebabkan dunia menjadi perang yang dahsyat yang tidak dapat diabaikan jika Amerika bertindak bodoh dalam menghadapi keputusan ini !!

 China 2021 akan memimpin dunia. Ini adalah impian lama China dan apa yang dirancang untuk dicapai selama beberapa dekad atau lebih.

China merancang e-RMB mata wang digital yang berasingan, untuk bertengkar dengan $

https://amp.theguardian.com/world/2020/apr/28/china-starts-major-trial-of-state-run-digital-currency

 e-RMB, yang akan menjadi mata wang digital pertama yang dikendalikan oleh ekonomi utama.

Mata wang digital yang berdaulat memberikan alternatif fungsional untuk sistem penyelesaian dolar dan meniadakan kesan sekatan atau ancaman pengecualian baik di peringkat negara dan syarikat, ”kata laporan China Daily minggu lalu.

 Sebilangan kakitangan kerajaan dan penjawat awam menerima gaji mereka dalam mata wang digital mulai Mei.

Penurunan penggunaan tunai dijangka berterusan di tengah populariti platform pembayaran digital yang semakin meningkat dan ketika orang menghindari hubungan fizikal semasa wabak koronavirus.

Ini juga dapat memudahkan penyatuan ke dalam pasaran mata wang yang diperdagangkan secara global dengan mengurangkan risiko gangguan yang diilhamkan secara politik.

Comments

Popular posts from this blog

Jin Ketagih Bersetubuh Dengan Isteri

Panggilan yang diterima lewat malam itu benar-benar memberi kesan. Sepanjang malam saya tidak dapat melelapkan mata kerana asyik memikirkan potongan ayat lelaki tersebut. “Isteri saya enak disetubuhi jin, sedangkan saya keseorangan di sofa ruang tamu dengan hanya ditemani nyamuk-nyamuk yang menggila seolah-olah mengejek-ejek diri saya," ungkap pemanggil tersebut. Teruja untuk mengetahui dengan lebih lanjut, saya telah mengaturkan satu pertemuan dengan pemanggil tersebut. Ridzwan, 31, (bukan nama sebenar) telah berjaya mengubah dimensi saya tentang kewujudan alam lain di muka bumi ini. Melihat secara luaran, perwatakan Ridzwan sama seperti lelaki-lelaki lain malah dia kelihatan kemas dan segak, sesuai dengan profesionnya sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat terkemuka. Nyata telahan saya tersasar kerana menyangka Ridzwan seorang lelaki yang tidak terurus ekoran masalah yang sedang dialaminya itu. “Tujuan saya berkongsi pengalaman ini bukanlah mahu membuka aib

Swinger Malaysia

Terkejut berok aku bila seorang kawan aku memaklumkan aku bahawa dia telah diajak oleh seorang pompuan berstatus isteri orang untuk ajak bertukar-tukar pasangan. Maknanya dia sedia “main” dengan kawan aku tu dengan syarat kawan aku pun sedia kasi isterinya main dengan suami pompuan tersebut. Atau dalam bahasa omputeh “swinging”. Yang buat aku mengucap panjang bila kawan aku cerita bahawa perempuan yang offer tu seorang Melayu beragama Islam dan tinggal di Johor. Katanya kalau kawan aku sudi, dia dialu-alukan untuk datang ke JB. Semua sudah disediakan termasuk “port” yang tiada gangguan. Kawan aku kata pompuan tu hanya sudi bertukar pasangan dengan pasangan suami isteri lain, tidak pasangan tidak berkahwin sama ada pasangan kekasih atau skandal. Sebab itu akan tidak adil bagi mereka. Aku tanyalah macam mana dia kenal pompuan tu? Katanya, dia berkenalan menerusi laman sosial popular. Hemm, aku kata tak aku percaya dengan laman sosial sebab sesiapa sahaja boleh menyamar. Tapi

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !!  Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut. Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian.  Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 bat