Wednesday, 2 January 2019

Siapa sebenarnya yang berkuasa?

Minggu lepas saya sembang² dengan salah seorang guru saya. Tiba-tiba beliau tanya:

"Siapa yang kuasai dunia sekarang ni?"

Saya jawab politicians lah. (Saya tahu itu bukan jawapannya, saja bagi jawapan tipikal)

Beliau jawab salah (dah agak dah).

Kata beliau, yang kuasai dunia moden pada hari ini ialah para hartawan, billionaire dan business man.

Raja, menteri, presiden, semuanya terpaksa tunduk pada mereka. Sebab ahli politik bukan ada duit banyak pun, semuanya duit rakyat. Tapi billionaire banyak duit, dan ahli politik kena tunduk kepada mereka untuk mereka pun dapat "rasa" duit tu.

Pastu kami bincang tentang isu Syria, Yaman dan lain-lain.

Katanya, orang-orang kaya nak bisnesnya berjalan. Kilang senjata, kilang peluru, kilang jet pejuang, kilang kereta kebal semuanya akan mereput berkarat kalau tak ada pengguna. Jadi macam mana nak ada pengguna kalau semuanya aman?

Maka orang-orang RUWAIBIDHOH diperlukan untuk create war.

Tiupkan sentimen agama, kaum, bangsa, mazhab, anti kerajaan, liberalisme, athéisme dll hingga cetuskan perang. Beli media, bayar media untuk buat liputan atas isu sentimen supaya seluruh dunia percaya perang itu berlaku kerana sentimen ni semua.

Maka semua akan percaya yang perang di Syria dan Yaman adalah kerana sentimen "Syiah-sunni" misalnya.

Yang akan beri marketing free ialah para Ruwaibidhoh tadi.

Maka perang berlaku, kilang² senjata kaya raya.

Negara perang kucar kacir.

Masa ni lah negara² besar macam Amerika dan Russia akan campur tangan.

Sebab apa?

Sebab dibelakang mereka ada banyak lagi orang kaya dan syarikat besar yang berselindung di sebalik ahli politik untuk "business strategy" mereka.

Di negara kucar kacir ni lah mereka boleh offer "hutang" dan jadikan negara tu hamba mereka dengan ikatan riba.

Di negara seperti itu lah mereka boleh offer "bantuan" dan ikat kontrak untuk "bina" semula negara tu dengan syarikat-syarikat pembinaan dari negara mereka sebagai "balas budi".

Di negara inilah para syarikat kereta, syarikat makanan, restoran, livestock, dried food dll boleh jual produk mereka.

Di negara itu jugalah undang-undang dicabuli dan yang kuat boleh kuasai telaga² minyak.

So syarikat bank, syarikat senjata, syarikat kereta, syarikat makanan,, syarikat syarikat pembinaan, syarikat hotel, syarikat pasir, simen dll

Semuanya dapat bisnes. $$$$$$$$$.

Dan seluruh dunia terus percaya yang perang itu disebabkan sentimen. Para Ruwaibidhoh terus berkempen dan meniupkan benci sehingga wujudlah kumpulan² militan tak sah yang sememangnya sangat diingini oleh para mastermind perang supaya mereka boleh terus jadi sensasi di media.

Jadi sebab itu jugalah para ulama sufi dilihat begitu tenang dan teruskan usaha mereka dalam dakwah, zikir dan mengajar tanpa berbicara pun tentang fitnah ini. Sehingga para Ruwaibidhoh yang menjadi mangsa media memfitnah mereka sebagai syaitan bisu, ulama sesat, anti politik, anti jihad, penjilat pemimpin zalim dll.

Apa mereka tidak takut pada Allah?

Merekalah golongan paling takut pada Allah. Siang dan malam mereka dalam tangisan kerana takutkan Allah.

Dan kerana takutkan Allah lah mereka berdiam diri. Kerana itu adalah perintah RASULNYA.

Ini zaman kita kena lebih banyak diam dari bercakap.
Ini zaman yang baring lebih baik dari duduk, yang duduk lebih baik dari berdiri, yang berdiri lebih baik dari yang berjalan dan yang berjalan lebih baik dari yang berlari ke arah fitnah dan fake news.

Maka ada sebab kenapa nabi gelarkan mereka Ruwaibidhoh.

Sebab mereka memang bodoh suci. Holy moron.

Jadi dengan semua strategi ni. Para hartawan yang jadi mastermind tidak akan dibenci.

Dalam masa yang sama, mereka taja ribuan penghibur, artis, fesyen, new trending, pelawak dan lain-lain program hiburan untuk distraction supaya kita berhenti berfikir. Berhenti berfikir. Berhenti berfikir dan taatlah apa kata media. Media Kata lihatlah kehidupan indah mereka. Lihatlah betapa gembiranya mereka dengan dunia mereka.

Media kata, Berusahalah untuk jadi seperti para artis, selebriti, pergi melancong, famous, Insta famous, FB famous. hatta buatlah cerita fake, video fake dan lain² content fake untuk tarik perhatian, untuk kumpul followers dll.

ok lebih separuh dari populasi dunia pun termakan sihir media. Maka para mastermind gembira dan terus mengaut untung.

Persoalannya.... Kenapa?

Kenapa para billionaire dunia ni terlampau nak kan harta yang banyak?

Dan mereka tidak ada negara. Semua negara adalah puppet mereka. Mereka gunakan Amerika, China, Russia dll.

Mereka adalah Satu. Mereka bergerak berkumpulan dan dipimpin oleh seorang supreme leader.

Ahli politik dunia terpaksa taat padanya untuk terus bertakhta, fame, kemewahan.

Yang mana cuba mengganggu bisnes mereka seperti Saddam dan Gadaffi yang cuba nak hidupkan muamalat emas.... akan dibunuh.... dengan sentimen. Dan para Ruwaibidhoh mempercayainya.

itulah demokrasi katanya. itulah nasib pemimpin zalim katanya.

Ingat lagi bagaimana organisasi billionaire ni "mengkertaskan" semua harta di dunia?

Mereka perkenalkan duit kertas yang mungkin cuma berharga 20-30 sen dan letak nombor besar² supaya semua percaya ianya bernilai?

Sesuatu perkara kalau disepakati, akan jadi fakta. Hitam kalau kita semua kata putih , akan jadi putih. Jadi strategi psikologi mereka berjaya.

Untuk apa kertas kan harta?

Simple. Supaya mereka boleh kumpul emas dan Perak sebanyaknya.

Lupa ke ada hadis nabi suruh simpan emas dan Perak di akhir zaman?

Kenapa para hartawan ni mereka nak kumpul emas?

Supaya seluruh dunia jatuh miskin dan mereka paling kaya. Bila mereka paling kaya, mereka akan jadi "tuhan".

Sekarang sistem duit kertas semakin rapuh. Mereka beralih pulak ke duit digital.

Rata² manusia sekarang kalau kita tanya mana duit? Mereka akan jawab, dalam bank.

Apa bukti?

Mereka keluarkan nombor digital.

Ya, nombor digital tu lah harta mereka. Itu belum masuk debit kad, kredit kad, online transfer dll. Kertas pun semakin pupus.

Bila dah sampai zaman sepenuhnya digital, masa tu lah supreme leader mereka dah ready untuk zahirkan diri.

Dan ditangannya ada satu suis.

Suis yang menguasai bank dunia.

Dengan satu klik.

Satu klik.

SATU KLIK.

Seluruh dunia akan jatuh MISKIN.

Kau kaya? Kau ada sejuta? 5 juta? Tapi di mana? Dalam bentuk data? Digital? Nombor yang boleh ditaip sesiapa pun?

Semua data tu akan terpadam hanya dengan satu klik.

Maka tunduklah manusia pada supreme leader yang menguasai seluruh harta, emas, Perak dan makanan.

Makanan?

Apa kaitan?

Ya, dengan duit, mereka beli ribuan saintis dan cerdik pandai untuk "rosakkan" tanaman seluruh dunia, semua makanan diracun, semuanya kucar kacir dan disorder. Penyakit pelik muncul.

Ubat? Ya ada.

Korang tahu apa seterusnya.

"Orang yang cerdik, cukup dengan isyarat."

Saya nasihatkan supaya banyak berpuasa dan kurangkan bergantung pada harta digital.

Sebab nabi dah pesan. Mereka akan kuasai gunung makanan dan perlu murtad untuk sesuap makanan.

Hanya ahli zikir akan survive. Nabi telah khabarkan, makanan orang beriman ketika itu hanya zikir.

Kalau belum ada zikir. Cepat² lah dapatkan zikir.

Tapi zikir tanpa pembersihan hati adalah sia².

Zikir tanpa ilmu akan jadi sesat.
Ilmu tanpa zikir akan jadi zindiq.
Zikir dan ilmu tanpa dakwah, akan jadi fasik.
Dakwah tanpa zikir dan ilmu, akan jadi munafik.

Sekian dan selamat menempuh tahun 2019. Tahun² yang semakin sukar buat orang beriman dan ahli mata hati wahai orang berharta digital sekalian termasuklah saya.

"Ya Allah jadikanlah aku miskin dan dibangkitkan bersama orang miskin dan masuk syurga awal bersama orang miskin."

***Copy paste***

No comments:

Post a Comment