Thursday, 8 February 2018

Najib, antara Jahil atau Jahat?

PM najib bercakap bohong lagi kepada rakyat malaysia... p mekah dia kata dia masuk makam nabi.. pintu mana hang masuk najib... dosa besar oiii

Mana mufti malaysia?
Mana ulamak umno kenapa diam?

TIDAK BENAR DAKWAAN DS NAJIB

Oleh: Ustaz Abu Syafiq 0192713781

1- DS Najib PM M'sia mendakwa bahawa dirinya memasuki bahagian dalam Maqam Rasulullah shollahu 'alaihi wasallam.

2- Dakwaan beliau tersebut tidak benar sama sekali kerana terdapat 2 lapisan dinding yang menutupi Maqam Saidina Rasulullah bersama Saidina Abu Bakar dan Saidina Umar. Kedua dinding tersebut juga tiada pintu dan tertutup rapi pada bahagian atasnya. (Rujuk Kitab Wafaul Wafa oleh Imam As-Samhudiy).

3- Hakikatnya DS Najib hanya masuk melalui pintu Saiyyidah Fatimah dan melihat kawasan ruang kain bahagian Sunduq Sandal yg ditutupi oleh kain berwarna hijau seperti beberapa VVIP lain. Kain hijau tersebut menyelubungi dinding luar yg kedua.

4- Kawasan dalam Maqam Rasulullah shollahu 'alaihi wasallam itu tidak pernah dimasuki oleh sesiapa pun sejak tahun 881 Hijrah sehingga kini. Maka dakwaan beliau jelas tersasar.

5- Dakwaan kedua beliau bahawa orang Islam yang memberi salam kepada Baginda Nabi dari Masjid Nabi di kawasan kebiasan memberi salam itu adalah salamnya tidak sampai terus kepada Nabi tetapi dirinya (Najib)  yang memberi salam kpd Nabi sampai terus secara direct kepada Rasulullah shollahu 'alaihi wasallam.

6- Kenyataan tersebut bercanggah dengan Islam dan bercanggah dengan hadith Nabi yg menyatakan: "Sesiapa yang memberi salam kepadaku maka Allah akan kembalikn rohku dan aku menjawab salamnnya"  Riwayat Abu Daud.

7- Mengkhususkan salam diberi dari dirinya itu sampai direct terus kepada Rasulullah dan waktu yg sama menidakkan salam orang islam lain merupakan dakwaan yang batil bercanggah dengan akidah Ahli Sunnah Wal Jamaah.

8- Para mufti dan menteri agama serta para Habaib sepatutnya tegur dan bukan menganggukkan saja pada dakwaan batil tersebut.

9- Bukan niat saya memburukkan DS Najib yang saya sayangi tetapi penipuan keatas apa-apa yang berkaitan dengan Sayyiduna Rasulullah adalah besar dan serius.

10- Waktu yang sama saya doakan semoga DS Najib dikurniakan syafaat Nabi Muhammad atas dasar cinta beliau keatas Baginda Rasulullah shollahu 'alaihi wasallam namun itu semua setelah taubat dari kesalahannya ditunaikan.

* Jika PM DS NAJIB dan pihaknya tidak jawab isu ini maka benarlah beliau menipu isu Ziarah dan beri Salam keatas Nabi Muhammad ini.