Saturday, 4 October 2014

Rakyat Tidak Berminat Untuk Berdemo, Cukup Bagi mereka Meluahkan Didalam Media

Desas-desus berhubung satu perhimpunan bagi membantah kenaikan harga minyak di Dataran Merdeka hari ini tinggal menjadi khabar angin, tanpa kehadiran mana-mana peserta.
Namun, seramai kira-kira 50 orang petugas media tetap hadir untuk membuat liputan, dan akhirnya terpaksa berteduh di Bangunan Sultan Abdul Samad ketika hujan lebat melanda Kuala Lumpur petang ini.
Seramai 50 orang petugas Dewan Bandaraya Kuala Lumpur dan anggota polis juga setia berkawal di kawasan yang digembar-gembur sebagai lokasi perhimpunan tersebut petang ini.
Terdahulu, puluhan pelancong juga dilihat meluangkan masa melawat kawasan tumpuan tersebut dengan dikawal pihak berkuasa.
Khabar angin mengenai perhimpunan yang dikatakan akan berlangsung jam 4 petang itu tersebar di media sosial, sehari selepas pengumuman kenaikan harga minyak oleh kerajaan pada 1 Oktober.
Setakat ini belum ada pihak yang mengaku bertanggungjawab menganjurkan perhimpunan berkenaan namun polis semalam berkata perkara itu akan disiasat.
Kerajaan mengumum kenaikan 20 sen untuk setiap liter petrol RON95 dan diesel, yang menjadikan harga semasa masing-masing RM2.30 dan RM2.20 seliter.

Bagaimana Mahu Tahu Jantina Baby Dalam Perut


Penyebab jantina lelaki : 

Berpunca daripada air mani lelaki. Jumlah air mani yang banyak. Pengaliran air mani dari sebelah kanan. Air mani di sebelah kanan lebih panas Air mani yang berpunca daripada buah pinggang sebelah kanan Mudah berlaku jika daripada air mani lelaki yang muda, bukan remaja atau tua. Air mani datang dari sebelah kanan lelaki dan menuju ke arah sebelah kanan wanita.


Penyebab jantina perempuan : 

Air mani sebelah kiri lelaki menuju ke sebelah kiri wanita. 

Tanda-tanda anak lelaki : 

Darah wanita yang mengandung anak lelaki lebih panas berbanding mengandung anak perempuan. Mempunyai warna kulit yang lebih elok. Lebih banyak pergerakan. Keadaan kulit yang lebih bersih. Nafsu makan yang lebih betul. Gejala tubuh yang lebih terkawal. Terasa berat di bahagian kanan tubuh. Janin lelaki akan mula bergerak dari arah kanan.bAir susu seperti raksa (merkuri) jika dititis di atas cermin dan dipancarkan ke arah matahari. Puting susu akan membesar kemerah-merahan. Salur-salur darah pada kaki ibu mengandung berwarna merah, bukannya hitam. Denyutan nadi pada kaki kanan ibu mengandung berkeadaan lebih kuat dan penuh (dengan darah). Wanita mengandung akan memulakan pergerakannya dengan kaki kanan terlebih dahulu. Ketika bangun, wanita mengandung bergantung kepada tangan kanannya. Pergerakan mata kanan wanita mengandung lebih ringan dan cepat. Janin lelaki akan mula bergerak selepas tiga bulan. Air liur wanita mengandung menjadi manis. Nifas selama 25 hingga 30 hari. Perubahan warna puting susu payudara berlaku dari sebelah kanan. Air susu akan mula keluar dari sebelah kanan. Air susu tersebut bersifat tebal dan lekit.

Tanda-tanda anak perempuan : 

Janin perempuan akan mula bergerak selepas empat bulan. Air liur wanita mengandung menjadi pahit. Nifas selama 35 hingga 40 hari.