Friday, 14 February 2014

Ma Sha Allah: Bunyi Pelik Dari Langit

Info dari internet,rupanya bunyi-bunyi pelik dari langit ini berlaku seawal tahun 2000 lagi  atau mulai awal abad ke 21 (ingat tak surah Al anbia' adalah surah yang ke 21)

Bunyi ini juga pernah di dengari di Sabah pada 11 dan 12 januari 2012(Rujuk laporan Sinar Harian)

Sila lihat video di bawah


Berkenaan dengan tiupan sangkakala sebelum kiamat,terdapat perbagai pandangan ulamak berkenaan perkara tersebut.

Kebanyakan ulama' mengatakan tiupan sangkakala itu hanya dua kali,tiupan pertama mematikan dan tiupan kedua ,enghidupkan kembali.

Namun ada segelintir dari ulama' islam yang mengatakan tiupan itu tiga kali ,tiupan yang pertama belum lagi mematikan dan memusnahkan langit dan bumi .tiupan pertama akan menakut-nakut dan membingungkan manusia.

Berkenaan dengan jarak masa antara satu tiupan dengan tiupan yang seterusnya juga ada pelbagai perbincangan ulama'.saya tidak berniat membicarakan hal ini dengan panjang lebar,sekadar renungan bersama.wallahua'lam..

10 Makanan Yang Membakar Lemak

1. Oat :

Ia bukan sahaja mempunyai rasa yang hebat tetapi juga mengurangkan rasa lapar anda. Oat mengandungi serat yang membantu dan menstabilkan tahap kolesterol .


2. Telur: 
Telur adalah sumber yang kaya dengan protein dan rendah kalori. Telur membantu kita untuk membina otot dan membangunkan kolesterol baik .

3. Epal :
Epal diperkaya dengan antioksidan yang kuat dan makanan tambahan lain. Paling penting ia mengandungi pektin yang membantu untuk mengurangkan sel-sel lemak di dalam badan.

4. Green Cili :
cili hijau mengandungi Capsaicin yang membantu untuk membangunkan sel-sel pertumbuhan badan dan membakar kalori dalam masa cepat.

5. Bawang putih:
Bawang putih mengandungi Allicin yang mempunyai ciri-ciri anti -bakteria membantu kita untuk mengurangkan lemak dan membuang kolesterol tidak baik .

6. Madu: 
Madu adalah salah satu yang terbaik untuk membakar lemak. Tambah madu dalam air suam dan minum setiap hari pada awal pagi .

7. Teh Hijau: 
Teh Hijau adalah salah satu yang paling berkesan yang boleh membantu anda untuk mengurangkan berat badan. Ia mengandungi Antioksidan yang membantu dan menstabilkan berat badan kita .Amik 2 cawan setiap hari teh hijau ini untuk hasil yang lebih baik.

8. Rumput Gandum (WHEAT GRASS) : 
Ia meningkatkan metabolisme dan membantu untuk mengurangkan lemak.

9. Tomato :
Tomato membantu kita untuk membakar lemak dalam masa cepat. Ia juga membantu kita untuk menjauhkan diri dari kanser. Jadi Ambil tomato dalam diet anda secara berkala.

10. Coklat Gelap :
Coklat gelap mengandungi Flavonoid, ciri-ciri anti -radang yang membantu untuk 
mengurangkan tahap kolesterol dalam darah. Ia merangsang pertumbuhan serotonin 
dalam darah dan juga membakar lemak.

Aksi Lelaki Skodeng Berjaya Dirakam

Aksi tak senonoh lelaki yang berjaya dirakam CCTV. Gambar yang menunjukkan "si hensem" ini dia tak tahan godaan dengan perempuan yang berpakaian seksi.
Kepada perempuan-perempuan jangan terlampau seksi kerana aksi yang lebih teruk mungkin boleh terjadi. Bagi yang Islam menutup aurat lebih baik.Kepada lelaki-lelaki jangan bertindak bodoh seperti ini....silap anda dimaki, mungkin juga dipukul separuh mati!!