Wednesday, 29 January 2014

Gempar!!! Sinaran Cosmos Akan Memasuki Bumi

Malam ni pd pkl 12.30-3.30 pg sinaran cosmos akn memasuki bumi dr marikh. Sila matikan telefon pd waktu malam. Jangan letakkan telefon berdekatan anda dan pastikan tiada telefon diletakkan berdekatan anda semasa tidur kerana menurut NASA menerusi berita BBC sinaran tersebut sangat merbahaya. 

Sebarkan Dari P5 ATB 2 -maklumat di terima dari ESSCOM menyatakan tsunami kemungkinan akan melanda pantai timur sabah dalam masa 36 jam. Mereka terima dari Jabatan Kajicuaca Sabah. Maklumat lengkap akan menyusul. 

D Tv3 tadi disiarkan esok diramalkan ribut d Sabah dan Labuan. Brunei juga. Pahang diberi amaran banjir besar lagi kali kedua. TERKINI!!Jepun telah memberi amaranTsunami 6-7 S.R dalam masa 36 jam dan semua diarah berjaga-jaga.


ACEH pukul 5 pagi tadi mendengar suara anjing lagi mengaum sperti suara raksasa utk yg kedua kalinya dari bawah dasar laut Samudra Pasifik . 

Menurut para ulama, itu suara Dajjal yg berusaha naik ke dunia. 

Oleh krn itu kita diperintahkan : Sentiasa tidak berhenti mngumandangkan azan dan mendirikn solat. 

MESIR DILANDA SALJI , RIBUAN IKAN TERDAMPAR DI LAHAD DATU dan yang terbaru IKAN LUMBA-LUMBA , KETAM , DAN SEGALA JENIS HAIWAN LAUT LARI KE DARAT DI PELANTAR PERAIRAN TERENGGANU SEHINGGAKAN PEKERJA PELANTAR MELAUNGKAN AZAN ! Dan sekarang ni dikatakan PERALIHAN KUTUB sedang berlaku dan UMAT ISLAM perlu update BEARING KIBLAT masing-masing . 

Hanya Allah sahaja yg maha mengetahui . Jika ada perubahan kutub makna nya matahari akan berubah arah dan terbit dari sebelah barat . Siapa yg membaca ini, tlng sebarkan. 

Sila hantar kepada rakan anda agar dismpikan berita ini. Jgn dipermainkan, Lillahi Ta'ala . Demi Allah ini amanahmu. Kiriman dri kawan saya semoga menjadi peringatan. 

Wallahua’lam....

Dipetik dari fb

Pas ni Apa? Parti TupperWare?

Anwar Buat PAS Macam Parti TupperWare !! PAS kesal dengan tindakan bekas Adun Kajang Lee Chin Cheh dari PKR yang meletakkan jawatan tanpa sebab yang munasabah. Ketua Penerangan Dewan Ulamak PAS Pusat Dr Mohd Khairuddin Aman Razali at-Takiri berkata, pihaknya menuntut penjelasan munasabah daripada PKR kerana pilihanraya kecil akan mengorbankan banyak masa, tenaga dan harta rakyat. “Rakyat melihat situasi ini dengan penuh prihatin. “Pergolakan kecil politik Selangor melibatkan jawatan Menteri Besar dan isu PKNS ditambah pula dengan perletakan jawatan ini boleh memualkan rakyat di saat rakyat dibelenggu dengan pelbagai isu negara khususnya melibatkan peningkatan kos hidup,” katanya dalam satu kenyataan hari ini. 

Senarai Surah Didalam AlQuran

 
Senarai Surah

1) Al-Faatihah
2) Al-Baqarah
3) A-li'Imraan
4) An-Nisaa'
5) Al-Maaidah
6) Al-An'aam
7) Al-A'raaf
8) Al-Anfaal
9) At-Taubah
10) Yunus
11) Hud
12) Yusuf
13) Ar-Ra'd
14) Ibrahim
15) Al-Hijr
16) Al-Nahl
17) Al-Israa'
18) Al-Kahfi
19) Maryam
20) Taha
21) Al-Anbiyaa'
22) Al-Hajj
23) Al-Mu'minuun
24) An-Nuur
25) Al-Furqaan
26) Asy-Syu'araa'
27) An-Naml
28) Al-Qasas
29) Al-'Ankabuut
30) Ar-Ruum
31) Luqman
32) As-Sajdah
33) Al-Ahzaab
34) Saba'
35) Faatir
36) Yaa Siin
37) As-Saaffaat
38) Saad
39) Az-Zumar
40) Ghaafir
41) Fussilat
42) Asy-Syuura
43) Az-Zukhruf
44) Ad-Dukhaan
45) Al-Jaathiyah
46) Al-Ahqaaf
47) Muhammad
48) Al-Fat-h
49) Al-Hujuraat
50) Qaaf
51) Adz-Dzaariyaat
52) At-Tuur
53) An-Najm
54) Al-Qamar
55) Ar-Rahmaan
56) Al-Waaqi'ah
57) Al-Hadiid
58) Al-Mujaadalah
59) Al-Hasy-r
60) Al-Mumtahanah
61) As-Saff
62) Al-Jumu'ah
63) Al-Munaafiquun
64) At-Taghaabun
65) At-Talaaq
66) At-Tahriim
67) Al-Mulk
68) Al-Qalam
69) Al-Haaqqah
70) Al-Ma'aarij
71) Nuh
72) Al-Jinn
73) Al-Muzzammil
74) Al-Muddaththir
75) Al-Qiaamah
76) Al-Insaan
77) Al-Mursalaat
78) An-Naba'
79) An-Naazi'aat
80) 'Abasa
81) At-Takwiir
82) Al-Infitaar
83) Al-Mutaffifiin
84) Al-Insyiqaaq
85) Al-Buruuj
86) At-Taariq
87) Al-A'laa
88) Al-Ghaasyiyah
89) Al-Fajr
90) Al-Balad
91) Asy-Syams
92) Al-Lail
93) Adh-Dhuha
94) Ash-Syar-h
95) At-Tiin
96) Al-'Alaq
97) Al-Qadr
98) Al-Bayyinah
99) Az-Zalzalah
100) Al-'Aadiyaat
101) Al-Qaari'ah
102) At-Takaathur
103) Al-'Asr
104) Al-Humazah
105) Al-Fiil
106) Quraisy
107) Al-Maa'uun
108) Al-Kauthar
109) Al-Kaafiruun
110) An-Nasr
111) Al-Masad
112) Al-Ikhlaas
113) Al-Falaq
114) An-NaasKepunyaan Siapakah Kerajaan Pada Hari Ini?

Allah swt berfirman dalam surah Al Mukmin ayat 15-17 yang bermaksud:

"(Dialah) yang maha Tinggi darjatnya, yang mempunyai Arsy, yang mengutus Jibril dengan (membawa) perintah Nya  kepada sesiapa pun yang dikehendaki Nya, supaya dia memperingatkan (manusia) tentang hari pertemuan (hari kiamat), (iaitu) hari (ketika) mereka keluar (dari kubur), tiada satupun dari hal ehwal mereka yang tersembunyi bagi Allah swt (Lalu Allah swt berfirman), " Kepunyaan siapakah kerajaan pada hari ini?" Kepunyaan Allah swt yang Maha Esa lagi Maha Mengalahkan. Pada hari ini setiap jiwa diberi balasan atas apa yang diusahakannya. Tidak ada yang dirugikan pada hari ini. Sesungguhnya Allah swt amat cepat hisabnya."

GEMPAR!!! China Hantar Armada Perang Ke Malaysia

BEIJING : Tiga armada perang China telah melakukan rondaan di kawasan perairan James Shoal yang terletak 80km dari sempadan negeri Sarawak yang menjadi tuntutan Malaysia.

Pegawai dan tentera yang bertugas diatas armada berkenaan bersumpah untuk melindungi kedaulatan dalam penyataan terbaru terhadap ketegasan Beijing untuk menuntut hak diatas Laut China Selatan sekaligus menaikkan kembali ketegangan diplomatik diantara Kuala Lumpur dan Beijing. Kumpulan armada perang yang dihantar ke perairan Laut China Selatan itu terdiri dari sebuah kapal amfibia bagi tujuan pendaratan, 'Changbaishan', dengan diiringi dengan dua kapal pemusnah, lapor agensi berita Xinhua.

Dalam satu majlis yang diadakan di kawasan Zengmu Reef, tentera dan pegawai-pegawai diatas kapal telah bersumpah untuk melindungi kedaulatan negara dan kepentingan maritim. Zengmu Reef adalah istilah China bagi merujuk nama kawasan James Shoal.

Kawasan Pertikaian Antara Kuala Lumpur & Beijing

Panglima armada, Jiang Weilie menggesa anggota serta pegawai tentera yang bertugas diatas ketiga-tiga armada tersebut untuk bersedia melawan dan meningkatkan keupayaan dalam pertempuran bagi membantu Beijing menjadi sebuah kuasa maritim dunia.

Sejak akhir-akhir ini, Beijing meningkatkan pengaruhnya di Laut Cina Selatan ekoran tuntutan bertindih selain pertikaian hak maritim di kawasan yang dipercayai mempunyai potensi simpanan minyak dan gas yang tinggi dan Beijing mendakwa mereka memiliki keseluruhan hak kedaulatan diatas laut Cina Selatan.

Pada Mac yang lalu, Kuala Lumpur telah membantah pencerobohan 4 armada China ke kawasan tersebut. Malah dalam 'lawatan 4 armada berkenaan' tentera Cina telah melepaskan tembakan ke udara sebagai tanda kehadiran mereka ke kawasan tersebut. Pada bulan April berikutnya, sebuah kapal Maritim Cina datang kembali ke kawasan berkenaan dan meninggalkan penanda keluli bagi mempertegaskan tuntutan mereka keatas kawasan tersebut.

- Sumber Military Malaysia FB