Tuesday, 14 January 2014

The SADDEST stories ever told in Hollywood

His name is Sylvestar Stallone. One of the BIGGEST and Most famous American Movie superstars. Back in the day,Stallone was a struggling actor in every definition. 
 At some point,he got so broke that he stole his wife's jewellery and sold it. Things got so bad that he even ended up homeless. 

GEMPAR!!! Sultan Melaka Telah Ditahan

JASIN: Polis menahan seorang individu yang mendakwa Sultan Melaka, ketika mahu ke Pulau Besar, sebentar tadi dipercayai menghadiri sambutan Maulidur Rasul serta istiadat pengurniaan darjah kebesaran.

Lelaki yang mahu dikenali sebagai Noor Jan Shah ditahan di Jeti Anjung Batu, Serkam kira-kira jam 10.45 pagi. 

Difahamkan, beliau dibawa ke Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Melaka. 

Penahanan itu susulan satu laporan polis dibuat oleh Majlis Gabungan Belia Melaka (MGBM) di Balai Polis Ayer Keroh, petang semalam, bagi mendesak pihak berkuasa menyiasat dakwaan Noor Jan yang mengaku sebagai Sultan Melaka.

Laporan polis yang dibuat itu diketuai Presiden MGBM, Zali Mat Yasin dengan diiringi beberapa ahli EXCO majlis belia berkenaan, antara lain memohon supaya polis bertindak segera ke atas individu terbabit bagi mengelak lebih ramai masyarakat keliru dengan dakwaan dibuatnya selama ini.

Isyarat Bughah Didalam Umno.. Najib Bakal Ditendang Keluar

Gesaan Dr Mahathir kembali isyarat pemberontakan dalam Umno, kata Kit Siang Pemimpin veteran DAP Lim Kit Siang (gambar) menyifatkan cadangan bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad kembali ke Putrajaya merupakan isyarat pemberontakan dalam Umno. 

Bekas menteri penerangan, Tan Sri Zainuddin Maidin dalam tulisan blognya menyuarakan cadangan supaya Dr Mahathir kembali ke Putrajaya. 

"Cadangan tersebut bukan saya undi tidak percaya kepada Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Razak. "Tetapi juga adalah isyarat plot dan konspirasi daripada kuasa tindak balas anti-demokratik dalam Umno dan Barisan Nasional untuk memberontak," kata Lim dalam satu kenyataan hari ini merujuk kepada tulisan Zainuddin dalam blognya.

Ahli Parlimen Gelang Patah berkata gesaan tersebut sememangnya sudah dijangka memandangkan pentadbiran Najib dilihat lemah khususnya dlam menangani isu kalimah Allah selain cadangan supaya Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) dikembalikan semula selepas dimansuhkan oleh Najib pada tahun 2012 lalu. "Zainuddin Maidin hanya menguji untuk melihat sama ada rakyat Malaysia bersedia untuk melihat Mahathir kembali ke Putrajaya," kata Lim lagi.

Namun, Lim menegaskan negara tidak perlukan Dr Mahathir kerana langkah tersebut hanya akan menyebabkan Malaysia lebih lagi ketinggalan dalam mencapai status negara maju. "Malaysia tidak perlukan Mahathir kembali ke Putrajaya atau polisi Mahathir dikembalikan dimana telah menyebabkan berjuta bakat negara yang baik hilang begitu sahaja," tegas Lim lagi.

Penasihat DAP tersebut juga berkata Mahathir harus bertanggungjawab kerana kegagalan menggunanakan sumber manusia dan asli yang dimiliki untuk membangunkan Malaysia hingga mengakibatkan rasuah berleluasa, salah guna kuasa, kronisme dan juga sistem kehakiman negara tercalar. "Kembalikan Mahathir adalah jalan penyelesaian paling buruk untuk negara," ujarnya lagi.

Baru-baru ini, Dr Mahathir yang mengetuai negara dari 1981 hingga 2003 mencadangkan kepada Putrajaya untuk mengembalikan ISA bagi mengawal kumpulan “minority ekstremis”, yang didakwanya menjejaskan kestabilan negara. "Untuk ekstremis seperti kumpulan itu, kita perlu ISA," kata Dr Mahathir kepada wartawan pada Khamis selepas menjadi tetamu dalam rancangan Hello On Two di RTM2.

Cadangannya itu mendapat sokongan Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar yang berharap ISA diperkenalkan semula selepas dimansuhkan, dua tahun lalu.

 "Ya, Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (Sosma) mencukupi, tetapi apa salahnya dengan ISA? "Kedua-dua undang-undang itu sesuai untuk sebab berlainan. Sebagai pegawai penguatkuasa undang-undang, saya mengalu-alukan undang-undang yang boleh membantu saya mengekalkan keselamatan dalam negara dan ketenteraman awam," katanya.

Sejak Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) Mei tahun lalu, terdapat penyokong Dr Mahathir, termasuk veteran Umno dan blogger yang mendesak supaya bekas perdana menteri itu kembali kerana masih ramai ingat kepimpinan Dr Mahathir yang tegas dalam membuat keputusan sehingga memimpin kepada kerajaan lebih kuat.

Menjelang 2014, ketegangan berlaku lagi berhubung isu penggunaan kalimah Allah oleh bukan Islam sementara kumpulan Islam bertegas perkataan Allah itu adalah eksklusif untuk Islam. 

GEMPAR!!! Najib Kangkong Tidak Pernah Habiskan Ijazahnya?

It is well known that the PM did not complete his degree in the UK. Various excuses have been created over time - he had to take over the family business etc. Fact is he never graduated.
Since then he has come to imbibe the philosophy of the Proton School of Management where it is a good thing to buy something high and sell it low. Or buy something high and then sell it even higher to people who have few options.