Thursday, 17 July 2014

Terkini: Kementerian Dalam Negeri Gaza; GENCATAN SENJATA SELAMA 5 JAM

Gencatan Senjata Kemanusiaan selama 5 jam telah diumumkan; akan bermula dari jam 10 AM sehingga 3 PM waktu Gaza.(5PM-10PM Waktu Malaysia)

Pertama, para agensi-agensi keselamatan akan memudahkan pergerakan rakyat dan membawa mereka untuk perniagaan mereka dan memenuhi keperluan mereka.

Kedua: Kementerian Dalam Negeri akan berusaha untuk membolehkan kakitangan menerima gaji mereka dari bank-bank pada waktu gencatan senjata, dan Kementerian mennyeru agar semua rakyat Gaza memberi kerjasama bagi memastikan kelancaran dan mengelakkan segala kekurangan.

Ketiga: Kementerian menyeru semua rakyat dan para pejuang untuk mengambil tindakan berhati yang tinggi, dan tidak terlalu mengambil ringan keselamatan diri dalam tempoh gencatan senjata kerana penjajah sememangnya tidak boleh dipercayai.

Keempat: Kami menyeru rakyat agar tidak mendekati tempat-tempat dan tapak tentera yang telah dibom, mana-mana tubuh badan dan sisa daging hancur yang berselerak akan diuruskan sendiri oleh agensi danunit keselamatan.

Semoga kalian dalam lindungi keselamatan.

Sumber;
GazaNow