Monday, 20 January 2014

BERITA BAIK UNTUK PESAKIT DIABETES

Bagaimana Kacang Bendi Boleh Membantu dalam menyembuhkan Diabetes? 

Ramai orang di dunia mengalami Diabetes. 

Lady finger atau kacang bendir adalah sayur-sayuran semula jadi yang boleh digunakan sebagai ubat untuk kencing manis. 

Kaedah rawatan yang tidak menyakitkan dan murah berbeza yang terdapat di pasaran farmasi.. 

Bagaimana Lady Finger @ kacang Bendi boleh mengawal diabetes? 
Berikut adalah tip mudah untuk mengawal kencing manis dari kacang bendi . 


Ambil dua atau tiga bendi . Potong dari pusat dan meletakkan ia ke dalam gelas penuh dengan air. Tinggalkan untuk semalaman. Pada keesokkan pagi buang kacang bendi itu dan minum air rendaman nya sebelum sarapan pagi. 

Mengulangi proses yang sama setiap hari akan membantu anda untuk mengurangkan tahap gula anda. 

Ini adalah tip-tip mudah dan lebih baik daripada rawatan yang menyakit. 

Bendi segar adalah lebih baik daripada yang telah dimasak. 

Rendah G.I Makanan: G.I adalah bermaksud indeks glisemik . Orang yang mengidap kencing manis perlu mengambil diet yang diperkaya dalam indeks glisemik . Kira-kira 20 G.I hadir dalam bendi ,ia sangat rendah. Pesakit kencing manis boleh menggunakan resipi Bendi sebagai hidangan mereka untuk mengisi perut mereka dan juga mengawal tahap kencing manis mereka. 

Menghindari Dari Penyakit Buah Pinggang: Bendi juga baik untuk mengelakkan badan anda daripada penyakit buah pinggang yang berbeza. Ia dianggap bahawa tahap gula yang tinggi memberi kesan buruk kepada kedua-dua buah pinggang anda. Jadi dengan mengambil bendi setiap hari ia akan mencegah buah pinggang anda dari rosak.

Jadikan hidangan kacang bendir dalam hidangan harian jika anda adalah orang yang mengidap kencing manis . 

Serat larut : Serat larut adalah sangat penting untuk menjaga buah pinggang anda terus sihat. Ia memainkan peranan mereka dalam penghadaman karbohidrat. 

Lady jari @ kacang Bendir diperkaya dengan serat larut. Ia melambatkan proses pencernaan dan seterusnya menurunkan paras gula dalam darah. Ini adalah antara sebab-sebab utama untuk anda pilih bendi sebagai diet untuk mengawal kencing manis. Nanti Kongsikan dengan orang lain juga ya... Dr Giena Hadi