Thursday, 19 December 2013

Diego Michiels Masuk Islam

Diego Michiels pemain bola sepak indonesia telah masuk islam dan menjadi seorang Mualaf. Beliau menukar namanya dengan Diego Muhammad bin Robbie Michiels. 

Menurut Diego beliau sudah lama memendam untuk menjadi seorang Islam. Sudah lama beliau ingin menjadi seorang Muslim yang taat. Namun keinginan tersebut akhirnya menjadi kenyataan kini.

Kata Diego “Sebelum saya ke Indonesia, saya sering bermain bersama teman yang beragama Islam. Lalu saya mulai mempelajari buku, menonton filem agama islam dan akhirnya saya memutuskan masuk Islam.”

Diego sendiri pun mengaku sudah memberitahu kepada orang tuanya yang berada di Belanda sekitar sebulan yang lalu mengenai hal dirinya yang ingin memeluk islam.

“Saya senang sekarang. Saya masuk Islam bukan karena kekasih saya Islam, tetapi karena keinginan saya sendiri. Rakan-rakan saya sering mengajarkan bagaimana cara berdoa dan beribadah,” tambah Diego.

Subhanallah...bertambah lagi saudara muslim kita... 

GEMPAR!!! PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH!!

PAKSI BUMI SEDANG BERALIH ARAH. Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari !! 

Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. Ini bermakna arah kompas berganjak 35 batu menghampiri Russia dalam tahun tersebut.

Anjakan kutub bumi ini mengakibatkan jajaran kompas dan arah utara sebenar semakin ketara perbezaannya. Hingga menjadikan arah panduan beberapa landasan kapal terbang tidak lagi terpakai. Ia semakin memberi kesan terhadap kegiatan manusia hinggakan lapangan terbang antarabangsa Tampa di Florida terpaksa mengubahsuai tanda arah di landasan dengan kedudukan yang baru. Lapangan terbang tersebut terpaksa ditutup selama sebulan bagi kerja-kerja pengubahsuaian. 

Pergerakan kutub utara ke arah Siberia berlaku kerana cepatnya perubahan magnet pada kerak bumi. Perubahan terkini adalah paling dramatik. Ia bergerak semakin pantas. Kutub bergerak ke timur laut 9 batu setahun pada tahun 1904. Kelajuannya kira-kira 35 batu setahun pada tahun 2007. Ia bergerak sepantas 26 batu sebulan pada tahun 2013. Terkini kepantasannya 1 batu setiap hari!! 

Kelajuan pergerakan Kutub makin bertambah Dalam masa 2 tahun kutub ia akan sampai ke Siberia untuk berada di kedudukan 40 darjah. Pada titik ini ia akan meluru merentasi garis Khatulistiwa untuk berada pada kedudukan 40 darjah di selatan. Ini boleh berlaku dalam jangka waktu yang sangat pantas samada beberapa hari atau beberapa jam. 

Jika ini berlaku, seluruh geografi akan berubah. Ada tempat yang timbul. Ada tempat yang tenggelam. Air akan mencari tempatnya. Ada tempat mengalami banjir. Ada tempat berubah menjadi padang pasir. Amerika selatan khususnya Brazil akan menjadi Kutub Utara manakala India akan menjadi Kutub Selatan. 

Malaysia? 

Dijangka berada sebaris dengan India. Tidak tenggelam tapi membeku. 

BERUBAH : Khatulistiwa berada di Antartika Peralihan kutub yang semakin pantas membuatkan saintis mengagak keseluruhan medan magnet bumi akan " flip" di mana kompas yang dahulunya menunjuk ke utara akan beralih arah ke selatan. Semasa pergerakan " flip" peralihan kutub dari 40 darjah utara ke 40 darjah selatan pergerakan besar air boleh mencetuskan mega tsunami yang menenggelamkan tempat-tempat sebagaimana yang berlaku kepada Atlantis. 

Antara negara yang dijangka tenggelam terus ialah India dan Australia Barat. Bandar-bandar ditepi laut akan ditenggelami air Peta dunia akan berubah dalam masa dua tahun selepas peralihan kutub berlaku. India akan tenggelam terus. Begitu juga Australia barat. 

Apabila berlaku "flip" pada kutub medan magnet bumi akan menjadi lemah. Medan magnet yang kuat melindungi bumi dari kerosakan oleh sinaran matahari. Kini bumi akan lebih terdedah kepada kesan dahsyat akibat gejolak api dimatahari, angin solar, ribut surya dan "sun spot". 

Manakala "flip" juga bakal mengakibatkan berlaku gempa bumi,letusan gunung berapi, banjir, tsunami dan taufan yang dahsyat yang belum pernah berlaku sedahsyat itu. 

Pergerakan kutub memang sedang berlaku. makin hari makin laju. Pergerakan kutub dapat dilihat dengan fenomena berbagai bencana alam yang kerap berlaku. 

Bilakah peralihan sepenuhnya kutub akan berlaku? Mengikut anggaran saintis ianya akan berlaku pada 2015. 

Hanya Allah yang Maha Mengetahui kerana semuanya adalah perencanan ilahi. Samada merujuk kepada Komet ISON atau kejadian langit yang lain yang belum muncul, berikut adalah sabdaan Rasulullah SAW dan kata-kata sahabat tentang fenomena bintang berekor yang bakal disaksikan di akhir zaman. 

Terdapat sabdaan Rasulullah saw dan Saidina Ali tentang sejenis komet yang memberi indikasi sejarah. Samada hadis dan sabdaan tersebut merujuk kepada kehadiran Komet ISON, hanya Allah swt yang Maha Mengetahui. 

Sabda Rasulullah SAW " antara tanda muncul Imam Mahadi ialah munculnya bintang berekor dengan ekornya bercahaya menerangi langit dan menyebabkan tenggelamnya kawasan pantai” 

Kata Saidina Ali RA Saidina Ali k.a.w mengungkapkan dalam catatannya (Jufr Ahmar), 

"Kedatangan Al Mahdi akan di dahului oleh kemunculan bintang yang ekornya menakjubkan, bukan seperti bintang yang kamu lihat muncul setiap dua pertiga pada satu dekad (sepuluh tahun) 
dan bukan juga bintang yang muncul pada dua pertiga abad dan bukan juga bintang yang muncul setiap abad. 
Tetapi ia adalah bintang berabad-abad, yang diliputi api, salji, udara dan tanah. Ekornya memanjang, kelajuannya seperti kelajuan cahaya matahari ketika menyonsong fajar. 
Hujung depannya bertemu dengan hujung belakangnya seperti lingkaran raksasa memancarkan sinar terang dalam langit yang gelap seperti matahari yang terbit. 
Kemudian bintang itu akan kembali beredar pada orbitnya. 
Setelah itu akan datang banyak malapetaka dan kematian yang merupakan keuntungan bagi orang- orang yang baik, 
dan ia merupakan kerugian bagi orang -orang yang jahat". 

Antara fakta Komet ISON ialah: 

1. ISON digelar “ Komet abad ini” 
2. ISON akan berada paling hampir dengan matahari pada 28 November 2013. 
3. ISON akan berada paling hampir dengan bumi pada 26 Disember 2013 
4. ISON dapat dilihat seperti matahari kedua di siang hari. 
5. ISON boleh dilihat diwaktu siang dan malam. 
6. ISON memiliki ekor sepanjang 57,000 Km. 
7. ISON adalah komet yang paling dilihat oleh ramai orang. 
8. ISON akan dilihat 15 kali ganda kecerahan cahaya bulan. 
9. ISON akan menghasilkan ribut suria yang sempurna@perfect Solar Storm. 
10. Bumi akan merempuh debu2 komet ISON pada 14 Januari 2014. 

Artikel ini ditulis bukan untuk menggempar dan menakutkan. Apa yang bakal terjadi akan tetap terjadi. Semoga setelah membaca artikel ini, saudara- saudari serta sahabat sahabatku bertambah kesedaran dan keinsafan. Bertambah taat pada Allah. Bertambah akan amalan agama. Di waktu yang sama terus peka dengan perubahan-perubahan serta lebih rajin membaca dan mengkaji fenomena perubahan kutub ini.Itu La... Dulu Jilat Sangat Najib... Sekarang Dah Marah Pula....


Kalau baca tulisan di bawah tentu ramai yang sangka itu adalah penulisan daripada penulis yang pro kepada pakatan rakyat. Kalau tidak pun tentu yang sangka itu adalah daripada blogger yang selama ini bersama pakatan rakyat. Korang baca sampai habis. Nanti aku link kan daripada mana aku ambil....


Sebuah makmal untuk mengkaji kos sara hidup rakyat Malaysia bakal ditubuhkan di bawah Unit Pengurusan Prestasi dan Perlaksanaan (PEMANDU), Jabatan Perdana Menteri.

“Makmal ini akan mengkaji kos sara hidup dan akan mengemukakan cadangan dan cara penyelesaian serta cadangan.  Cadangan tersebut akan dibentangkan di Kabinet selepas dimuktamadkan,” demikian kata Khairy Jamaluddin.

Saya tak pasti apakah KJ punya maksud lain melalui kenyataan di atas tapi jika betullah kefahaman saya ( dan saya percaya ramai juga akan setuju ), kenyataan di atas hanya akan mengundang LAGI kemarahan rakyat ! Sebabnya -

Baru nak tubuh makmal NAK kaji kos sara hidup rakyat ? ! adeeeeh .....

Selama ni yang duk kata kerajaan faham dan perihatin dengan masalah rakyat, konon ada connection dengan akar umbi tu semua..... rakyat NEGARA MANA ?

Semasa duk merasionalisasikan subsidi dan naikkan harga, apakah kerajaan TIDAK mengkaji kos sara hidup rakyat ? Lebih ekstrim - apakah kerajaan tidak kisah kesan kenaikan harga semua benda itu kepada kehidupan rakyat ( sebab merasakan tidak perlu untuk kaji ! )

Itu lah sedikit dari luahan perasaan penulis yang sememangnya adalah penyokong kuat kerajaan umno barisan nasional. Marah betul blogger ni pada kerajaan najib al tantuya. Nak tau blognya korang klik sini. Nanti ada pula yang tuduh aku sengaja mengada adakan cerita kalau aku tak letakkan link nya. Sebenarnya ramai blogger pro umno dah tak tahan dengan kerajaan UBN. Kalau buat pilihanraya tahun ni, najib pun tak tentu boleh menang ditempatnya sendiri.

Wanita Bertudung Mencarut Pertahankan TNB

Mazidul menjelaskan komen tersebut dari staff Maybank yang bernama Rafidah Othman, komen tersebut telah dipadam setelah identitinya terdedah. Mazidul turut menyebut nama suami kepada Rafidah kakitangan Tenaga Nasional Berhad dan cuba menghubungi suaminya tetapi tiada balasan setakat ini.
Email juga telah dihantar oleh Mazidul kepada Rafidah berkaitan komen di atas.
Nak pertahankan kerajaan juga perlu jadi cerdik! 

Yang menarik dari blog ini

WARGA SELANGOR BUKAN BODOH

Persatuan Pengguna Islam(PPIM), Majlis Profesor Negara dan beberapa ADUN UMNO serta MP UMNO menuding jari ke Kerajaan Pusat keatas kenaikan bayaran tol tetapi facebookers dan bloggers PENCACAI UMNO menuduh Kerajaan Selangor dan juga menuduh DAP nak kaut untung dalam kenaikkan Tol......Tetapi hakikatnya hari ini, Menteri JKR umumkan tol akan naik bermula jan 2014...tetapi Kabinet belum putuskan berapa kadarnya....

SIAPA YANG PUNYA KUASA UNTUK MENAIKKAN HARGA TOL... DAP? KERAJAAN SELANGOR??? ATAU KERAJAAN PUSAT???