Tuesday, 17 December 2013

Paria Politik

Tak dapat dinafikan sokongan terhadap pakatan rakyat semakin meningkat malah mendadak melebihi sokongan kepada umno. Rata rata melayu yang amat mengenali umno sudah masak dengan tektik umno yang begitu pandai menggula gulakan mereka. Paria paria politik didalam umno sudah kelam kelibut mencari dahan berpaut. Tokeh tokeh cina dah tak pandang pada paria paria ini. Najib sendiri tertekan bila tokeh tokeh cina memalingkan muka.


Cara untuk balas dendam hanyalah dengan memberi tekanan kepada tokeh tokeh ini dan cuba menjadikan Syed Bukhary sebagai pengganti taikun ekonomi negara.Tapi cara itu nampaknya tak menjadi bila Najib sendiri terpaksa melutut kepada tokeh tokeh ini akhirnya. Malahan sebaik sahaja tertekan Najib juga yang jilat pantat segala mak bapak cina yang cuba di tekan ini dengan memberi beberapa peruntukan berjuta ringgit pada PRK Sg Limau yang lalu. Tak cukup dengan itu pengumuman mengenakan GST juga adalah juga tindakan  yang menyeronokkan segala pantat haramjadah tok nenek kroni bangsa babi itu. Ini kerana sebelum ini tokeh tokeh cina sahaja yang perlu bayar cukai tapi tidak lagi nanti kerana semua rakyat miskin kaya perlu terlibat dengan kaedah percukaian Najib ini.

Najib yang lahir dari keturunan bangsawan tak akan faham masalah rakyat miskin. Perangai paria kebangsawanan itu hanyalah semata mata untuk anak bini dan kroni kroninya. Inilah paria yang akan menjahanamkan negara. Bangsa dah tergadai dan agama juga dah tergadai. Misi seterusnya ialah untuk menggadaikan negara.